15 Temmuz'a Özel 'Sanat Sergisi' Açildi

15 Temmuz'a Özel 'Sanat Sergisi' Açildi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Türkiye Yüzyili’nin Kahramanlari KAYMEK Sanat Sergisi törenle açildi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) tarafindan 15 Temmuz ruhunu yansitan ’15 Temmuz ‘Türkiye Yüzyili Kahramanlari’ KAYMEK Sanat Sergisi açildi. Tarihi Kayseri Kalesi’nde gerçeklesen serginin açilis törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Garnizon Komutani Hv. Tugg. Haldun Tashan, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Kadin Kollari Baskani Emine Timuçin, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Kayseri Il Jandarma Komutani Tugg. Yüksel Yigit, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, vali yardimcilari, rektörler, oda baskanlari ve vatandaslar katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan programda konusan Büyüksehir belediye Baskani Memduh Büyükkiliç; "Bir millet düsünün ki; Türkiye askina leke sürülmesin diye darbecilere gögsünü siper etmis. Bir millet düsünün ki; vatan, ezan ve bayrak, millet ugruna kosar adim sehadet serbetini içmis. Bir millet düsünün ki, demokrasi ugruna gül bahçesine girer gibi kara topraga girmis. 15 Temmuz 2016’da üniforma arkasina gizlenen FETÖ’cü hainlerin darbe girisiminin üzerinden tam 7 yil geçti. 7 yil geçmesine ragmen o gece ve sonrasinda yasananlar hepimizin halen ilk gün gibi hafizalarinda” dedi.

251 sehide Allah’tan rahmet dileyen Baskan Büyükkiliç, “Devlet ve millet hayatina yönelik en alçak saldirilardan biri olan 15 Temmuz darbe girisiminin 7’nci yildönümünde 251 sehidimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil sifalar diliyor, hayatta olanlara saglikli ömürler diliyorum. Aziz milletimiz, geçmisten bugüne türlü kahramanliklarla, türlü zorluklarla varligini sürdürmüs, karanliklardan aydinliga çikmis, küllerinden dogmus, mücadelesinden, azminden, kararliligindan, cesaretinden ve inancindan hiçbir sey kaybetmeden dünyaya kök salmistir” diye konustu.

Büyükkiliç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türk milletinin o gece esine rastlanmaz bir mücadele ortaya koyduguna vurgu yaparak, sözlerini söyle sürdürdü;

“15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemiz ve devletimizin bekasi, asil milletimizin huzuru ve güvenligi konusunda Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, dünyada esine rastlanmaz bir mücadele, kararlilik, cesaret ortaya koyarak bu alçakligi akamete ugratan Türk milleti, devleti ile omuz omuza bu hayasizliga dur demistir. Bu ugurda aralarinda askerimiz, polisimiz, isçimiz, ögretmenimiz, ögrencimiz, kadin erkek, genç yasli her kesimden 251 canini sehit vermistir. Bu anlayisla inancindan aldigi güç ile vatanini savunan milletimiz, 15 Temmuz’da oldugu gibi her zaman vatanini savunacak ve gelecege yürümeye Allah’in izniyle devam edecektir.”

"Tüm dünyaya örnek oldu"

Vali Gökmen Çiçek ise 15 Temmuz 2016’da Kayseri’nin tek yürek oldugunu hatirlatarak, “Bugün milletimizin büyük bir kahramanlik gösterdigi, alçaklara karsi büyük bir direnis gösterdigi, bu direnisle de tüm dünyaya örnek oldugu 15 Temmuz’un bir önceki günü. FETÖ’cü bir grup alçak tarafindan düzenlenen darbe girisimi bu milletin sinesine çarparak, çoluk çocuk, yasli genç, meydanlara çikarak büyük bir direnisle bu alçak girisime engel oldular. Sadece Türkiye için milat degildi, tüm dünyaya örnek oldu. Türkiye’nin her yerinde meydanlar yüz binlerle doldu. Kayseri’de de yüz binlerce insan meydandaydi. O görüntülere baktigimizda Kayseri’nin nasil tek yürek oldugunu, Cumhurbaskanimizin emriyle sokaklari nasil doldurup, hainlige firsat vermedigini görüyoruz. O gün hiç düsünmeden disari çikanlara minnet borçluyuz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan serginin açilisi yapilarak, protokol sergiyi ilgiyle gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile