15 Temmuz Dernegi tarafindan her yil düzenlenen çesitli anma etkinlikleri kapsaminda tanitim toplantisi gerçeklestirildi.
Hafiza 15 Temmuz Müzesi’nde gerçeklesen toplantiya 15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç, Istanbul Il Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coskun Yilmaz, sinema haftasinin genel sanat yönetmeni Ihsan Kabil ile çok sayida dernek ve sinema sektörü temsilcisi katildi.
15 Temmuz Dernegi Genel Sekreteri Kaan Sahin bu yilki etkinliklerin kapsamli tanitimini yapti.
"Bu ruh oldugu sürece dünyanin en güçlü ordusu bile gelse bu milleti alt edemez"
Lansman toplantisinda konusan 15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç, "Kahraman bir milletiz. Bize göre sehadet ve gazilik, peygamberlikten sonra gelen Allah’in izzeti ve ikrami olan bir makamdir. Bu ruhla, sahsim degil, sahsimin özel bir becerisi degil, milletimizin kültürü bu biz bu degerlerle yetismisiz. Bize bu degerleri, güzellikleri anlatmis büyüklerimiz. Bu ruh hayatta oldugu müddetçe, gönüllerimizde oldugu müddetçe dünyanin en güçlü ordusu, silahi da gelse bu milleti alt edemez. Bizi yikacak, sikintiya sokacak olan kendi içimizdeki kliklesmedir. Biz nasil omuz omuzaysak, insallah ömrümüzün sonuna kadar da bu topraklarda yine el ele, gönül gönüle ülkemizin gelecegine yönelik güzel adimlari beraberce atariz" diye konustu.
15 Temmuz'da Yapilacak Etkinliklerin Lansmani Yapildi
15 Temmuz Dernegi tarafindan bu yil 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsaminda gerçeklestirilecek etkinliklerin lansmani yapildi. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destekleriyle On5Sifir7 Film Haftasi’nin 8 Temmuz’da baslayacagi bildirildi.



















