15 Temmuz Dernegi Baskani Turunç, Diyarbakir Annelerini Ziyaret Etti

15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç, daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önünde oturma eylemi yapan Diyarbakir annelerini ziyaret etti.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da baslattigi evlat nöbeti, 835'inci gününde sürüyor.

Turunç ile, beraberindeki 15 Temmuz Dernegi Baskan Vekili Tarik Sebik, Yönetim Kurulu Üyesi Ayse Varank Arslantürk, Dernek Genel Sekreteri Ziya Gültekin, 15 Temmuz sehidi Erkan Pala'nin annesi Muazzez Pala ile Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu'nun esi Sevim Karaloglu'nu, ellerinde Türk bayraklari ve çocuklarinin fotografiyla karsilayan aileler, evlatlarinin nasil daga kaçirildigini anlatti, terör örgütü PKK ile HDP'ye tepkilerini dile getirdi.

Turunç, ziyaretin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, bunun kendileri için çok anlamli bir gün oldugunu belirterek, oturma eylemi yapan anne ve babalarin yüreginin ülkede yasayan 85 milyon insanin yüregiyle ayni oldugunu söyledi.

Ailelerle ayni duygulari paylastiklarini ifade eden Turunç, "Çünkü o hainler tarafindan kaçirilan, zorla alikonulan çocuklarin devletimize, milletimize karsi gönül dünyalarinda zoraki farkli pencereler açilmis olabilir ama onlar bizim çocuklarimiz, evlatlarimiz, kardeslerimiz." dedi.

"Bir an önce evlatlarin, ailelerine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bagli birer vatandas olarak sag salim bizlere kavusmasini arzu ediyoruz. Insallah en kisa zamanda çocuklar ailelerine kavusur. Anne ve babalar, çocuklari gelir gelmez askere göndereceklerini söyledi. Gerçekten bu vatanin, devletin ve milletin menfaatine güzel seyler yapacaklar insallah." ifadelerini kullanan Turunç, ailelerin yaninda olduklarini aktardi.

15 Temmuz Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Ayse Varank Arslantürk de, dernek olarak evlat ve kardes acisinin ne oldugunu bildiklerini anlatarak, 2 yil önce de ailelere destek için onlari ziyaret ettigini animsatti.

Aileleri dinleyince hüzünlenmemenin mümkün olmadigini ifade eden Arslantürk, daha önce gerçeklestirdigi ziyarette sohbet ettigi bazi ailelerin evlatlarina kavustugunu aktardi.

Arslantürk, söyle konustu:

"Insallah diger ailelerle de sevinçli haberleriyle tekrar bir araya geliriz. Bu eylem neden önemli? Uyanik olan bir insan uykuda olan yüzlerce insani uyandirabilir. Bu ailelerimiz gerçekten uyanik olan insanlar. Bu isin bilincinde olmayan ya da farkina varmayan birçok insanin uyanmasina sebep oldular."

Ailelerin ve çocuklarin artik, herkese inanmamalari gerektiginin daha da farkinda oldugunu belirten Arslantürk, "Dilerim bütün aileler evlatlarina kavusmus olur. Çocuklarimizin insallah dügünlerini yapar, onlari askere göndeririz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile