15 Temmuz Gazisi O Karanlik Geceyi Anlatti Açiklamasi 'Mermilerin Üstüne Kostuk'

15 Temmuz Gazisi O Karanlik Geceyi Anlatti Açiklamasi 'Mermilerin Üstüne Kostuk'

FETÖ’nün darbe girisimi sirasinda vatani müdafaa için cesurca sokaga çikip cuntacilara gögüs geren Halil Ibrahim Kosdas, 15 Temmuz gecesini anlatti. Silahla yaralanarak gazi olan Kosdas, "Insan bir yerde patlama oldugu zaman ister istemez korku ve panik duygusuyla saklanir ama biz o gece mermilerin üstüne kostuk. Biz o gece Çanakkale ruhunu yasadik. Ben yasandigina inaniyorum, en canli örnegi benim. Vuruldugumda hayatim film seridi gibi gözümün önünden geçti ama hiçbir aci hissetmedim" dedi.

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girisimine karsi destansi halk mücadelesinin üzerinden 7 yil geçti. 2016 yilinda henüz 18 yasinda olan ve darbe girisimine direnmek için gittigi Atatürk Havalimani’nda silahla vurularak yaralanan Halil Ibrahim Kosdas, o karanlik gecede neler yasandigini anlatti.

"Cumhurbaskani Erdogan’in çagrisiyla yalinayak meydana kostum"

Kocaeli’nin Derince ilçesinde ikamet eden ancak darbe girisimi sirasinda Istanbul’da santiyede çalistigini söyleyen 25 yasindaki Halil Ibrahim Kosdas, "Çalistigim yer Atatürk Havalimani’na çok yakin bir yerdeydi, Yesilköy’deydim. O gece uçak sesinden uyuyamiyorduk. Pistin isiklarinin yanip söndügünü fark ettik. Halam, babami telefonla arayarak darbe oldugunu söyledi.

Biz de hemen televizyonu açtigimizda durumun vahametini anladik. Ne yapacagimi sasirdim, daha önce darbe görmemistim. Televizyonda Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in ‘Meydanlara çikin’ çagrisini duydum. Bu çagridan sonra yalinayak kosarak havalimanina gitmek için otostop çekmeye çalistim ve oraya gittim" dedi.



"Dizlerim üstüne çöktüm ve kelime-i sahadet getirdim"

Sokaga çikmak için hiç tereddüt etmedigini söyleyen Kosdas, "Bu ülkenin 20 yillik birikimine yapilmis bir darbeydi. Her darbe oldugunda ülke olarak biz 10-20 sene geriye gittik. Darbelerin bu ülkeye ne zarar verdigini çok iyi biliyoruz. O yüzden Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan veya devlet büyüklerinden bir çagri gelmeden disari çikmadim. Çagridan sonra hemen bana en yakin olan yere gittim. Atatürk Havalimani’na vardigimda kapinin önündeki tanklar polisler tarafindan alinmisti. Polisler içeride asker olmasi sebebiyle bizi havalimanina sokmadilar. 5-6 kisi örgütlenerek 15 metre yükseklikteki jiletli tellerden atlayip içeri girdik. Birden zirhli personel tasiyici ve FETÖ’cülere ait iki pikap birden bize ates açti. Orada tanistigimiz bir kardesim sehit oldu. Sonra ikinci arkadasim vuruldu. Ben de elimdeki tasi onlara dogru firlatirken sag gögsümün altindan giren G3 mermisi sol gögsümü patlatarak çikti. Akabinde ben dizlerim üstüne çöktüm ve kelime-i sahadet getirdim. Yaklasik 3 saat orada kaldim" seklinde konustu.



"Biz o gece mermilerin üstüne kostuk"

O gece neler hissettigini anlatan Halil Ibrahim Kosdas, "Insan bir yerde patlama oldugu zaman ister istemez korku ve panik duygusuyla saklanir ama biz o gece mermilerin üstüne kostuk. Biz o gece Çanakkale ruhunu yasadik. Ben yasandigina inaniyorum, en canli örnegi benim. Vuruldugumda hayatim film seridi gibi gözümün önünden geçti ama hiçbir aci hissetmedim. Darbe yasandiginda ben 18 yasindaydim. O süre zarfindan sonra bir senelik hastane sürecim oldu. Vurulduktan 3 saat sonra özel harekat polisleri darbeci hainlere ates etti. Ben de çatismanin arasindaydim. Ikinci mermi bacagimi siyirip geçti. Polislerimiz yanimiza gelip, ‘Koçum hiçbir seyin yok, mermi siyirmis, simdi seni hastaneye götürecegiz’ dedi.

Vatandaslar tarafindan ambulanslar çalistirildi. Ben hiç bayilmadim, telefonla babami arayarak vuruldugumu haber verdim. Vücudum kan seviyesinin altindaydi. Diyaframim delindi, karacigerim paramparça oldu. Vücudumda 4 cm çapinda bir boslukta vardi. Ona ragmen babami arayip çok rahat sekilde konustum" ifadelerini kullandi.

"Biz o gece ölümü göze aldik"

Kosdas, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ambulansta parçalanarak sehit olan bir kardesimiz vardi. Ben ona baktigimda yüzü hep gülüyordu, o sekilde sehit oldu. Hastane sürecimde bana ’1 buçuk sene ayaga kalkamazsin’ dediler ama ben bir hafta sonra ayaga kalkip merdiven çikmaya basladim. O gece ben de sehit olabilecegimi düsündüm, çünkü mermilerin üstüne kostuk. Biz o gece ölümü göze aldik. O hainleri elimizden geldigince engellemeye çalistik. Bazi siyasi partilerin söylemleri var. Onlar da FETÖ gibi söylemlerde bulunuyorlar. Bu durum bizi gerçekten çok rahatsiz ediyor. O geceye ’tiyatro, kurgu’ diyen genel baskanlara kanimi vatana feda etmis bir gazi olarak hakkimi helal etmiyorum. Allah devletimizden razi olsun, bizi hiçbir zaman yalniz birakmadilar."

"Oglum sehitte olsaydi üzülmezdim, çünkü söz konusu vatan"

Ailecek meydanlarda olduklarini söyleyen gazinin annesi Füsun Kosdas ise, "Annemler Istanbul’da oturduklari için ben de Kocaeli’den annemleri ziyarete gitmistim. Darbeyi televizyondan duyduk ve ailecek disari çiktik. Bayrak elimde ’Vatan millet’ dedim. ’Iki tane erkek evlat yetistiriyorum, sana feda olsun’ dedim. Sonra bana bir üzüntü, dert, keder geldi. Saat 04.00’e kadar disardaydik. 04.30’da eve geldigimde hafif uykuya dalinca esim beni aradi ve Halil’in vuruldugunu söyledi.

Ne yapacagimi sasirdim. Saat 10.00’da oglumun yanina hastaneye ulasabildim. Üzülmedim, çünkü söz konusu vatan. Oglum sehitte olsaydi üzülmezdim, çünkü oglumun içinde hep sehitlik vardi ama gazi oldu. Oglum gazi oldugu, vatani milleti için mücadele ettigi için mutluyum, sevinçliyim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile