15 Temmuz Gazisi Üzeyir Civan Açiklamasi 'Ben Kolumu Kaybetmistim Ama Cennet Vatanimi Kaybetmemisim'
15 Temmuz hain darbe girisimi sirasinda Tuzla Orhanli giselerinde darbeci askerlerin açtigi ates sonucunda sol kolunu kaybeden Gazi Üzeyir Civan, “Ben kolumu kaybetmistim ama cennet vatanimi kaybetmemisim. Keske bir kolum degil bin canim, bin evladim olsa da bu cennet vatani ugruna feda olsa” diye konustu.
15 Temmuz hain darbe girisimi sirasinda Tuzla Orhanli giselerinde darbeci askerlere karsi mücadele eden Üzeyir Civan, darbecilerin açtigi ates sonucunda sol kolunu kaybetti. Gazi Civan, hain darbe girisiminin 7. yil dönümüne günler kala darbe gecesi yasadiklarini anlatti. Civan, 15 Temmuz gecesi yaralanma aninda çekilen görüntüleri ve sehitler albümünü gözleri dolarak izledi. Gazi Civan, “Ameliyattan uyandigim esnada basucumda yegenimi gördüm ve ne oldu, bitti mi? diye sordum. ‘bitti dayi’ deyince ben de derin bir nefes çekerek, Elhamdülillah dedim. Ben kolumu kaybetmistim ama cennet vatanimi kaybetmemisim. Keske bir kolum degil bin canim, bin evladim olsa da bu cennet vatani ugruna feda olsa” dedi.
“Kardes kani akmasin istedim”
Darbe gecesi yola çikisini anlatan Üzeyir Civan, “Darbe gecesinde darbe haberini aldiktan sonra hemen ailelerimizle istisare yaparak Sabiha Gökçen Havalimanina gitme karari verdik. Önemli bir noktaydi, kaybedilmemesi gereken bir noktaydi. Orhanli Giseleri mevkiine geldigimiz esnada önceden haber alan polis kardeslerimiz yollari kapatmislardi. Bizler mecburen araçlarimizdan inerek Orhanli Giselerindeki çatisma ortamina denk geldik. Oraya gittigimiz zaman, Mehmetçiklerimizin hiçbir seyden haberi yoktur, darbeci hainler kendi emellerine alet etmesinler düsünesiyle hareket ettim. O kalabaliga yüksekçe bir yere çikarak ‘asker ve polis kardestir’ gibi slogan attirdim. Darbeden haberdar olmayacak nitelikteki Mehmetçiklerimiz olaylardan haberdar olsun, vatanina hainlik etmesinler istedim. Neticede gelen sesler silah sesleriydi. Orada arkadaslarla konusurken, ‘bunlar bizim askerimiz, bunlar bizim polisimiz. Kardes kani akmamasi için bir seyler yapmaliyiz’ dedik” dedi.
“Üzerlerine kosarak gittim”
Darbecilerin üzerine kostugunu ifade eden Civan, “Silah sesleri kesildikten sonra, asker ve polisin arasina girmek için yolun ortasina çiktim. Gençler saga tarafimdayken, yolun ortasina geldigim esnada darbecilerin mevzi degistirdigini gördüm. Iki elimi havaya kaldirip, üzerlerine dogru kostum. ‘durun yapmayin silahlarinizi birakin, hepimiz kardesiz’ dedim. Üzerlerine dogru kosarak gittim, onlara yaklastigim esnada kulaklarimda bir çinlama sesi ve kolumu elektrik çarptigini fark ediyordum. Yere uzandigimda parmagimin üzerinde kan pihtisi gördüm. Bir seyim yok diye düsünürken kolumun sarktigini ve adeta et parçasinin kolumu tuttugunu gördüm” seklinde konustu.
“Ben kolumu kaybetmistim ama cennet vatanimi kaybetmemisim”
Gazi Civan, “Ameliyattan uyandigim esnada basucumda yegenimi gördüm ve ne oldu, bitti mi? diye sordum. ‘bitti dayi’ deyince ben de derin bir nefes çekerek, Elhamdülillah dedim. Ben kolumu kaybetmistim ama cennet vatanimi kaybetmemisim. Keske bir kolum degil bin canim, bin evladim olsa da bu cennet vatani ugruna feda olsa” dedi.



















