15 Temmuz Sehitleri Fatih'te Anildi

Fatih Belediyesince 15 Temmuz sehitlerini anma programi düzenlendi.



Saraçhane Parki'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen program, sehitler için saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi, ardindan Kur'an-i Kerim okundu.

Programa, AK Parti Istanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Abdullah Güler, Ahmet Hamdi Çamli ve Mustafa Demir ile Fatih Kaymakami Kaan Peker, Fatih Belediye Baskani Ergün Turan ve çok sayida vatandas katildi.

15 Temmuz darbe girisimi sirasinda yasanan olaylardan olusan görüntüler ve ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in "millete seslenis" konusmasi etkinlikte vatandaslara izletildi.

Programda konusan Fatih Belediye Baskani Ergün Turan, meydanlarda bekleyen anneler ile farkli düsünceden insani kenetleyen birlik ve beraberlik ruhu olmasaydi bugün karamsar bir tabloyla karsi karsiya olabilecegimizi söyledi.

15 Temmuz'un önemli simge noktalarindan biri olan Saraçhane'deki direnis ve sehadet ruhunu unutturmayacaklarini belirten Turan, "Aziz milletimiz, yüce rabbimizin yardimiyla tarihte birçok badire atlatti. Allah, yüregi vatan sevgisiyle çarpan milleti inayetsiz ve dirayetsiz birakmazdi ve birakmadi. Biz de 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberlik ruhuyla Hakk'in ipine simsiki tutunduk." dedi.

AK Parti Istanbul Milletvekili Hasan Turan ise milletimizin uyanisina, destansi mücadelesine ve kiyamina sahitlik ettikleri için hamdettiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile