15 Temmuz Temali Sergi Ve Ani Defteri Açildi

15 Temmuz Temali Sergi Ve Ani Defteri Açildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programi çerçevesinde Malatya Park AVM’de Ani Defteri ve karma sergi açildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Malatya’da çesitli programlarla kutlaniyor. Malatya Valiligi öncülügünde Kültür ve Turizm Il Müdürlügü, Turgut Özal Üniversitesi ve Milli Egitim Müdürlügü’nün ortaklasa gerçeklestirdigi etkinlikte Malatya Park AVM’de 15 Temmuz temali karma resim ve fotograf sergisi açildi.

Açilisa Vali Hulusi Sahin, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Umut Yalçin, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Milli Egitim Müdürü Hatice Özdemir ve konuklar katildi.

15 Temmuz temali serginin açilisinin ardindan Ani Defterini imzalayan Vali Hulusi Sahin, 15 Temmuz darbe girisiminin milletin vicdan ve merhamet duygularindan beslenip Islam’in gölgesinde gizlenerek Türkiye’yi yabanci güçlerin himayesi altina almak ve ülkenin Istikbaline kelepçe vurmak isteyen eli kanli FETÖ mensuplarinin gerçeklestirmek istedikleri hain bir saldiri girisimi oldugunu söyledi.



Eli kanli FETÖ mensuplarinin yapmak istedikleri hain saldiri girisiminin milli birlik ve beraberlik ile engellendigini söyleyen Sahin, “Milli iradeyi boyunduruk altina almak isteyen güçler 100 yil sonra Türkiye Yüzyili Kahramanlari tarafindan hezimete ugratilmis, demokrasi ugruna Türk milleti yine vücudunu siper ederek hiçbir güç karsisinda boyun egmeyecegini destan yazarak bir daha göstermistir” Ifadelerine yer verdi.

Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Av. Umut Yalçin’da dünyanin sayili devletleri arasinda yer alan Türkiye’nin ilerleyisini durdurmak adina hainlerin 15 Temmuz darbe kalkismasinda bulundugunu belirterek, “Ancak milletimizin dirayeti sayesinde bu hain kalkisma daha baslangiç asamasinda bozguna ugratilmistir. 15 Temmuz darbe girisimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha kutluyoruz, aziz sehitlerimize Allah rahmet diliyorum. Allah bir kez daha bu millete 15 Temmuz’lar yasatmasin” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile