15. Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği Sona Erdi

ERZURUM - Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaatin Karaca, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü tarafından düzenlenen "15. Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği"nin başarılı bir şekilde tamamlandığı söyledi.Yayınla

Karaca, yaptığı açıklamada, 1 Temmuz 2013 tarihinde başlayan faaliyete çok sayıda dağcı ve doğaseverin katıldığını ifade ederek, başlangıç seremonisinin hava muhalefeti nedeniyle kısa sürdüğünü ifade etti.

Cumhuriyet meydanında yapılan törende, yeni ve eski kulüp başkanlarıyla birlikte, Dağcılık Federasyonu olarak Atatürk anıtına çelenk koyduklarını anımsatan Karaca, "Dönemimizde TDF'den eğitim alan arkadaşlarımızın girişimleriyle kurulan KDRK kulübü, bugüne kadar çok başarılı çalışmalar yapmıştır. Bölgede çok sayıda Dağcılık Kulübünün kurulmasına katkı sağlamıştır. Yaptığı şenlik ve şölenlerle diğer kulüplerimize örnek olmuştur" dedi.

Kulübün, il genelinde bürokratlar, kurum ve kuruluşlarla da ilişkilerini üst düzeye çıkaran kulüp yöneticilerinin sosyal, kültürel ve turizm faaliyetlerinde bölgeye büyük katkı sağladığını vurguladı.

İlgili kuruluşlarla yaptıkları iş birliği sonucu bölgenin en başarılı arama kurtarma birliği olduğuna dikkati çeken Karaca, şunları kaydetti:

"Bu nedenlerle kulüp yönetimini ve geçmişten bugüne yönetimde görev alan arkadaşlarımı kutluyor, tebrik ediyorum. Şu anda görevde bulunan Dağcılık Federasyonu yönetimi ve onunla birlikte çalışan kulüplerimizin il temsilciliklerinin amacı dağcılık sporunu daha yukarılara taşımaktır. Şahsımın ve hiçbir ekip arkadaşımın yaptıkları görevden kendileri için menfaat ve çıkar beklentisi yoktur. 1998 öncesinde sporcularımla, idarecilerimle, kulüp başkanlarımla bilgimi, çadırımı, yemeğimi paylaşıyordum, onların neşeli ve acılı günlerinde yanlarında oluyordum şimdi de. Ülkemizde dağcılık sporuna biraz olsun katkı sağlayabildikse ne mutlu bana, ne mutlu ekip arkadaşlarıma."

"Biz bu göreve birilerini karalayarak iftira ederek, rengimizi ve inançlarımızı saklayarak onları aldatarak gelmedik" diyen Karaca, şöyle devam etti:

"Yapacaklarımızı camiamıza anlatarak onların güvenini alarak seçildik. Ülkemizi, bayrağımızı, milletimizi sevdik, yasalara saygılı davrandık. Örf adet, gelenek görenek ve inançlarımızdan kimseye taviz vermedik. Çalmadık, çırpmadık. Bizim gibi düşünmeyenleri kırmadık, ezmedik dışlamadık. Doğru hareketlerimizle onlara örnek olmaya çalıştık. Federasyonumuza tanınan çok sınırlı maddi imkanlarla her konuda vatanını, bayrağını seven inançlı, akıllı şuurlu dağcılar yetiştirmeye özen gösterdik. Her yaştan her meslek gurubundan, ülkemizin doğusundan batısından, güneyinden, kuzeyinden yasal oluşumunu oluşturmuş kuruluşlara, şahıslara herkese Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun kapılarını ve kalbimizi açtık."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile