15 Yıldır Doğayla Baş Başa

GÜLTEKİN YETGİN - Giresunlu doğasever Ergun Şahin, 15 yıl önce şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için Yavşan deresi üzerine "Kökev" adını verdiği bir ev inşa etmeye başlamış. Zamanla evin çevresini de yaşam alanına dönüştüren Şahin, 15 yıldır doğayla baş başa yaşıyor

Şahin'in doğasever insanları misafir olarak kabul ettiği Alınca köyü Yavşan deresi üzerine inşa ettiği Kökev'de ağaçtan köprüler, kamelyalar, çocuklar için oyun alanları, huzur veren kuş sesleri ve görüntüsüyle insanları mest eden küçük bir de şelale yer alıyor. Doğanın ne kadar güzel olduğunu insanlara hissettiren bu Kökev piknik yapmak isteyenlere değil, huzur bulmak isteyenlere ve kendini dinlemek isteyenlere hizmet ediyor.

Kökev insanlara hizmet etmekten ziyade öncelikli olarak doğadaki hayvanlara hizmet ediyor, Kökev'in sahibi Şahin, bu doğa harikası yerden kazandığı gelirle yabani hayvanlara yem bırakarak çevresine alıştırmaya çalışıyor.

Şahin, AA muhabirine, 15 yıldan beri Kökev'in her detayını kendi eliyle inşa ettiğini ve daha yapacak çok şeyinin olduğunu söyledi.

Bölgeye gelerek Kökev'i inşa etme fikrinin doğadaki güzellik olduğunu dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"İnsanlardan Allah razı olsun diyorum. İnsanların ağzından çıkanla aklından geçen bir değil ki, güvensizlik yani. Yalan söyleyen insan çok gördüm, bu tip insanlarla nasıl bir arada yaşayayım ki. 15 yıl önce insanlardan kaçtım buraya geldim, sonra baktım ki doğa harbi, dobra, toprakla tanıştık, suyla tanıştık, hayvanlarıyla tanıştık."

Şahin, Kökev'e 3-4 yıl önce misafir kabul etmeye başladığını ve doğayı seven herkesi misafir olarak gördüğünü belirterek, "İnsanlar doğayı seviyorsa görüyorum ve anlıyorum. Burada kuşların sesi, doğanın sesiyle insanların ruhunu doyuruyoruz, Kentin gürültüsünden kaçmak isteyen kendisini dinlemek isteyen gelsin" dedi.

-İnsanlardan kazandığını doğadaki hayvanlarla paylaşıyor

Şahin, Kökev'in bir yaşam alanı olduğunu ve asla ticari bir alan olarak değerlendirmediğini vurguladı.

Kökev'e gelen ziyaretçilerden kazandığı parayı doğadaki hayvanların yiyeceklerini karşılamak için kullandığını belirten Şahin, "İlk geldiğimde 4 samur vardı, şu anda 12 oldular. Ortalama her biri 5-6 balık yiyor. İnsanlar için hazırladığım balık parçalarını tilkilere, çakallara, porsuklara, arazimdeki cevizleri sincap ve gelinciklere veriyorum" diye konuştu.

-Saat 20.00'dan sonra ziyaret yasak

Şahin, doğadaki yabani hayvanları beslemesindeki bir diğer amacın da hayvanların Kökev'in olduğu bölgeye alışması olduğunu dile getirerek, "Hayvanların yuvalarını burada yapmalarını istiyorum ve buraya yaptılar da. İlk geldiğimde bir çeşit kuş vardı şimdi 14 çeşit kuş var. Doğadaki hayvanlar saat 20.00-21.00'dan sonra Kökev'e geliyor, gündüz göremezsin. Onun için saat 20.00'dan sonra Kökev'e insanları kabul etmiyorum çünkü hayvanların saati başlıyor. Hayvanlar gelirler ben onlarla konuşurum." ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile