16. Contemporary Istanbul, Ön Izlemeyle Tersane Istanbul'da Basladi

Contemporary Istanbul, 9 bin 500 metrekare kapali ve 10 bin metrekare açik alanda 57 galeri ve kurumu, sanatçilari, koleksiyonerleri, uluslararasi basini ve sanatseverleri Tersane Istanbul'da agirliyor.

Dünyanin önde gelen galeri, sanatçi, kurum ve kuruluslarini Istanbul'da sanatseverlerle bir araya getirmeyi hedefleyen 16. Contemporary Istanbul'un (CI) ön izlemesi gerçeklesti.

Contemporary Istanbul, 9 bin 500 metrekare kapali ve 10 bin metrekare açik alanda 57 galeri ve kurumu, sanatçilari, koleksiyonerleri, uluslararasi basini ve sanatseverleri Tersane Istanbul'da agirliyor.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Baskani Ali Güreli, AA muhabirine yaptigi açiklamada Tersane Istanbul'u 3 yil önce gördügünde çok heyecanlandigini ifade ederek, burada çok güzel etkinliklerin yapilabilecegine o zaman karar verdigini söyledi.

Özellikle yabanci katilimci galerilerin Tersane Istanbul'a nasil galeri açabileceklerini sorduguna deginen Güreli, "Contemporary Istanbul dedigimiz aslinda Istanbul ve Türkiye'ye katilan bir degerdir. Insanlarin buraya geldiklerinde heyecan duymalarinin sebebi aslinda Istanbul'un böyle bir olanaga kavusmasindandir." dedi.

Güreli, Turizm Gelistirme Ajansiyla birlikte bu yil tanitim amaçli basin operasyonu yürüttüklerine dikkati çekerek, "Yurt disindan 24 basin mensubu geldi, bu sabah bir basin toplantisi yaptik onlarla. Içlerinden Alman bir gazeteci 'Bu dünyanin en iyi fuari, ben bunu böyle yazacagim. Bir çagdas sanat fuari böyle bir ortamda böyle olmali' diye konustu. Artik insanlarin Venedik'e gittiginde 'Istanbul gibi olmus' demesini istiyorum." dedi.

Dünyadaki çagdas sanat fuarlarinin rekabeti oldugunu belirten Güreli, "Sanat, galeriler ve sanat ortami fuarciligin yüzde ellisi, diger yarisi sehrin kendisi, sundugu hizmetler, ulasim, burada yeme-içme servisi, sosyal alanlarda sundugu deneyim. Bakin su Haliç sahilindeki deneyimi dünyanin baska hiçbir yerinde yasayamazsiniz." ifadelerini kullandi.

Proje yönetimi Tabanlioglu Mimarlik tarafindan gerçeklestirilen ve World Architecture Festival Awards 2019'un "Gelecek Projeleri" kategorisinde yer alan Tersane Istanbul'da gerçeklestiren Contemporary Istanbul, 7-10 Ekim'de genel ziyaretçiye açilacak.

Contemporary Istanbul'da bu yil Seul'den AB gallery, Istanbul'dan Ambidexter, Düsseldorf'tan Anna Laudel, Istanbul'dan Arton Istanbul, Art Refinery, Artopol, Tahran'dan Bavan Gallery, Istanbul'dan Bozlu Art Project, Büro Sarigedik, C.A.M. Galeri, New York'tan C24, Zürih'ten Claudia Schmidt, Istanbul'dan Dirimart, Faar Art Gallery, Galeri 77, Galeri Binyil, Galeri Diani, Galeri Miz, Galeri Nev, Barselona'dan Galeria Joan Gaspar, Istanbul'dan Galerist, Berlin'den Hotel Mond Fine Art, Tahran'dan Iranshahr Art Gallery, Istanbul'dan Istanbul 74, Londra'dan JD Malat Gallery, JD Malat Project, Tahran'dan Khak Gallery, Lizbon'dan Mariana Custodio, New York'tan Marlborough Gallery, Istanbul'dan Martch Art Project, Kiev'den Mironova Gallery, Tahran'dan Mohsen Gallery, Istanbul'dan Öktem Aykut, Onearc Galeri, PG Art Gallery, PI ARTWORKS, PILEVNELI, Berlin Istanbul x König, Istanbul'dan Pilot Galeri, Piramid Sanat, Red Art, Sanatorium, Moskova'dan Szana Gallery, Barselona'dan Villa Del Arte, Istanbul'dan Vision Art Platform, X-IST, Berlin'den Zilberman galerileri yer aliyor.

Katilimci kurumlar arasinda ise Akbank Sanat, Arthouse, Baksi Müzesi, EKAV, Halka Sanat, Iyilik Için Sanat Dernegi, Kalyon Kültür, OMM Müzesi, Radar Art Project, Sekerbank Açik Ekran bulunuyor.

Etkinlik ayrica Kiraçli Sergisinin drone görüntüleriyle Baksi Müzesi, Yildiz Holding- Ekrem Yalçindag & Burhan Dogançay diyalog, Nef – Sitki Kösemen – Dönüsümler, Tosyali Holding- 100 yasindaki heykelci: Ilhan Koman, Hepsiburada – Akrasia ve The Yard - Evdeyim Evdeyim Evdeyim sergilerine ev sahipligi yapiyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile