"16. Geleneksel Kemah Sultan Melik Kültür ve Spor Şenlikleri" Başladı

ERZİNCAN - Erzincan'ın Kemah ilçesinde düzenlenen "16. Geleneksel Kemah Sultan Melik Kültür ve Spor Şenlikleri" başladı.

Kemah Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneğince düzenlenen şenlikler kapsamında, ilçedeki Sultan Melik Türbesi ziyaret edildi. Ziyaretçiler, türbede dua okudu.

Türbe ziyaretinin ardından Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve beraberindekiler, ilçe meydanına kadar yürüdü. Vali Akdemir, yaptığı konuşmada, şenliklerin ve etkinlikler kapsamında düzenlenen futbol turnuvasının önemine dikkati çekti.

Yıllardır düzenlenen futbol turnuvasını, dostluk, barış, sevgi ve centilmenlik üzerine inşa ederek bugüne kadar sürdüren dernek başkanlarına ve emeği geçenlere teşekkür eden Akdemir, "Gurbetle sılayı birleştirmek, bir köprü kurmak gerçekten kolay iş olmasa gerek. Siz bunu başarmışsınız, bundan dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal ise festivale katılan tüm takımlara başarılar diledi. Şanal, festivale iştirak eden herkese teşekkür etti.

Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şerafettin Ulutürk de 16 yıldır sürdürdükleri şenliklerde kendilerine destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından, Vali Akdemir ve bazı katılımcılara günün anısına plaket verildi.

Şenlikler çerçevesinde düzenlenen futbol turnuvasının yarı final maçlarının yarın, final karşılaşmasının ise pazar günü oynanacağı belirtildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile