16 Katli Devasa Bina Is Makinesinin Darbesiyle Yerle Bir Oldu Açiklamasi O Anlar Kamerada

16 Katli Devasa Bina Is Makinesinin Darbesiyle Yerle Bir Oldu Açiklamasi O Anlar Kamerada

Hatay’in Antakya ilçesinde, depremde zarar gören 16 katli binanin kontrollü olarak is makinesiyle yikilma ani kameralara yansidi.

Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar alan Hatay’da mahkeme süreci sona eren binalarin yikim ve enkaz kaldirma çalismalari araliksiz sürüyor. Antakya ilçesi Saraykent Mahallesi’nde bulunan 16 katli apartman da is makinesiyle kontrollü olarak yikildi. Devasa binanin kagit gibi yerle bir olma ani ise saniye saniye kameralara yansidi. 16 katli binanin yikimi esnasinda herhangi bir olumsuzluk yasanmadi. Bazi vatandaslar ise kontrollü yikimi izledi.

“16 katli bina kontrollü bir sekilde geriye dogru yikildi”

Yikima sahit olan Alican Dalyan, “Arkadaki bina depremlerde bayagi bir hasar aldi. Binanin yerin altinda 3 kati var. Binanin mühendisi yerin altina 3 kat yaptigi için depremde saglam oldugundan insanlar kurtulabildi. Dün bina kontrollü bir sekilde geriye dogru yikildi. Yikim ekipleri tedbir amaçli insanlari uyardilar ve çevreyi bosaltmalarini istediler. Yikim ekiplerinin istedikleri gibi geriye dogru oldugu yere çöktü” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile