16 Milyon TL'ye Satisa Sunulan Kilise, Açik Artirmayla Alicisini Bulacak

16 Milyon TL'ye Satisa Sunulan Kilise, Açik Artirmayla Alicisini Bulacak

Sivas’in Hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyilda yapildigi düsünülen tarihi kilise, açik artirma usulü ile satilacak.

Sivas’in Hafik ilçesine bagli Göydün köyünde bulunan ve daha önce satisa sunulan tarihi kilise, açik artirma usulü ile alicisini bulacak. 19’uncu yüzyilda insa edildigi düsünülen Surp Garabet Kilisesi, bir dönem köy sakinleri tarafindan çesitli sekillerde kullanildi. Bir diger adi Tuzhisar Kilisesi olan, tarihi yapinin sahibi Hatice Akay tarafindan 16 milyon TL bedelle satisa çikarildi. Yurtdisindan kisilerin ve ünlü sanatçilarin talip oldugu kilise, açik artirma ile satilacak. 5 milyon TL ile baslayacak olan açik artirma, 100 bin TL artirilacak.

Ünlü sanatçilar talip oldu

Kilise ile ilgili bilgiler veren emlak danismani Abdulvahap Yildiz, ”Kiliseyi satisa sunduktan sonra asiri bir talep oldu ama tarihi bir yapiya sahip oldugu için içerisinde bir restorasyon olacagi için açik artirma üzerinden satisa sunmayi planliyoruz. Yurtdisindan ve ünlü sanatçilarin menajerleri araciligiyla çok görüsme yaptik. Hala görüsme asamasinda olduklarimiz var” dedi.

Kilisenin restore edilmesi gerektigini söyleyen Yildiz, “Bu kilise, yillarca ibadethane görevi gördügü için bu yapiyi degerli birisine vermek istiyoruz. Buranin degerini bilecek, katki saglayabilecek ve gerçekten restore edebilecek birine vermek için çabaliyoruz. Açik artirma noter huzurunda ve gizlilik esasiyla yapilacak. 5 milyon TL’den baslayacak ve peylerimiz 100 bin TL olacak. Burasi ibadethane olarak da kullanilabilir ama biz gerçekten bu kültüre sahip çikacak birisinin eline geçmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile