17 Agustos 1999 Depremi'nde Hayatini Kaybedenler 22. Yilinda Avcilar'da Anildi

17 Agustos 1999 Depremi'nde Hayatini Kaybedenler 22. Yilinda Avcilar'da Anildi

17 Agustos 1999 Marmara Depremi’nin 22. yil dönümünde hayatini kaybeden vatandaslar Avcilar Deprem Anitinin önünde anildi. Anma töreninde konusan Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, “Unutmayacagiz ve üzerimize düsenleri yaparak örnek olmaya devam edecegiz” dedi.

17 Agustos 1999 Marmara Depremi’nin 22. yil dönümünde hayatini kaybeden vatandaslar için Avcilar Deprem Anitinda tören düzenlendi.

Törende depremlere karsi alinmasi gereken önlemler hakkinda konusma yapildi. Yapilan konusmada depremler ve son zamanlarda yasanilan dogal afetlere yönelik nasil önlemler alinacagi, deprem sonrasinda gelecege yönelik projeler anlatildi.

Anma töreninde konusan Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, “Ve biz Avcilar’i unutmadik. Tabiri caizse Avcilar’da sil bastan kenti yeniden insa ediyoruz. Tabi çektigimiz acilar, yitirdigimiz canlar ve uzun yillar korku, zorluklar güvensiz yasami yasamis oldugumuzda aci ve sikintilari yüregimizde tasiyarak tüm ülkede her türlü riski göze alarak yani deprem, sel, yangin artik oturulup konusuluyor ve diger patlamalar bütün riskleri göze alan risk gerçeklesmeden önlem alan bir ülke haline geldik. Unutmayacagiz ve üzerimize düsenleri yaparak örnek olmaya devam edecegiz.246 vatandasimiz hayatini yitirmisti. 28 bina tamamen yikilmis ve binlerce bina hasar almisti. 99 depreminden orta hasarli binalar aradan geçen 20 yil duruyor. Bunlarin bir kismi kentsel dönüsüme girdi. Bir elin parmaklari sayisinda hala o dönemden kalan binalar” seklinde konustu.

“Çünkü deprem korkusu ile yasamak istemiyoruz”

Törende konusan Avcilar Kent Konseyi Baskani Turgay Halisçelik, “Basta bakanliklarimiz olmak üzere belediyelerimiz diger tüm kurumlarimizda bu anlamda artik duyarliliga davet ediyoruz. Baktiginiz zaman öncelikle Avcilar’imizda son birkaç yilimizda özellikle saglam binalarin yeniden insasi noktasinda önemli bir adim atildi kentsel dönüsümde. Avcilar’da binalarimizin yenilenmesi saglandi. Tabii ki bu güzel bir baslangiç. Dogru bir baslangiç önemli olan bu baslangicin Türkiye’ye hizli bir sekilde yayilmasi. Çünkü herkes hem fikirdir. Çünkü deprem korkusu ile yasamak istemiyoruz. Depremde ölmek istemiyoruz. Onun için lütfen tüm yetkililer bu seslerimize kulak versinler artik her sene ayni sekilde söylemek istemiyoruz. Ve seneye diyelim ki evet ülkemizde depremle ilgili güzel adimlar atildi, bunlari istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Konusma sonrasi Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli öncülügünde 17 Agustos Depreminde hayatini kaybedenlerin anisina Deprem Anitinin önüne karanfiller birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile