17 Ağustosu Depreminin Yıl Dönümü

17 Ağustosu Depreminin Yıl Dönümü

Bilecik’in Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, 17 Ağustos Depreminin yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Mesajında, 1999 senesinde Türkiye’nin en acı günlerinden birini yaşadığını belirten Yaman, önüne geçilemeyen olaylardan olan depremin, 1999 yılında Türkiye’yi vurduğunu belirtti.

Resmi raporlara göre, depremde 17 bin 480 ölüm, 23 bin 781 yaralı olduğunu, 505 kişi sakat kaldığını, 285 bin 211 ev, 42 bin 902 iş yerinin hasar gördüğünü anlatan Başkanı Mustafa Yaman, "Türkiye sanayisinin can damarlarından olan Marmara Bölgesinde yaşanan büyük felaketle birçok sanayi kuruluşu hasar gördü ve yıkıldı. Bu da Türkiye’nin ekonomisine büyük zararlar verdi. 1999 Yılı Türkiye için felaket yılıydı desek yeridir. Marmara’nın çoğu ilinde yaşanan ve hissedilen depremin ardından, 12 Kasım Düzce depremiyle,1999 yılı doğal felaketlerin yaşandığı, birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği, evsiz kalarak, aylarca çadır kentlerde yaşamak zorunda kaldığı zor bir yıl oldu. Cenab’ı Allah böyle günleri bir daha yaşatmasın. 17 Ağustos 1999 saat 03.02 sıralarında yaşanan şiddetli yer sarsıntısıyla uyanan vatandaşlarımız, kendilerini sokağa atmaya çalışırken, kimi koca binaların altında can verdi. Kimi de o tonlarca beton yığınlarının arasında kurtarılmayı bekledi. Türkiye ve dünyanın dört bir tarafından yardım ekipleri bölgeye sevk edilirken adeta can pazarı yaşandı. Depremin acıları hala o günkü gibi hissedilmektedir. Depremde tüm Türkiye, birlik beraberlik içinde, kalbi tek yürek olarak, Sakarya, İzmit, Yalova’da atarak yardım eli uzatıp, can ve mal kaybını paylaşarak en aza indirmeye çalıştı. Doğal afetlerin insanlara zarar verip, önüne geçilemeyerek, en kısa zamanda hızlı can ve mal kaybına sebep olması nedeniyle deprem gibi yaşanabilecek durumlara karşı yapılan binaların standartlara uygun olarak yapılması ve gerekli hassasiyeti toplumumuzun her kesiminde göstermek gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye ve dünyada yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması temennisinde bulunuyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile