17 Kasım Dünya Prematüre Günü

KÜTAHYA - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Son iki yılda prematüre doğan bebeklerin aileleriyle bir araya geldiği etkinlikte konuşan Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Esin Yalınbaş, prematüre bebekler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Yalınbaş, son yıllarda Türkiye’de prematüre doğum oranlarının arttığını, bütün doğumların yüzde 12'sini ise prematüre bebeklerin oluşturduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Kütahya'da göreve başladığımdan bu yana doğan küçük prematüre bebekler gayet sağlıklı. Prematüre doğum artık sorun değil. Biz bu bebeklerimizin yaşaması için elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Erken doğan bebeklerin mutlaka yenidoğan ünitesinde kontrol altına alınması gerekmektedir. Erken doğan bebekler yenidoğan hekiminin ellerindeyse kazanır. Aileler, erken doğan bebeklerinin bakılabileceği merkezlerde doğum yapmalıdırlar."

Etkinlik, üzerinde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü yazan pastanın kesilmesi ve oluşturulan çerçevede hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile