17 Kez İşten Çıkarıldı 16 Kez İşe İadesi Yapıldı

Susurluk Belediyesinde işŸçi olan Kenan KınoğŸlu (45), 30 Mart yerel seçimlerine kadar 23 yılda 16 kez işŸten çıkarıldı, açtığŸı davalar sonucunda tekrar işŸe iadesi yapıldı. Seçimlerinden sonra 17. kez işŸten çıkarılan HızlıoğŸlu, 1 yıl sonra emekliliğŸini kazanacağŸı işŸine geri dönmek istiyor.

Susurluk Belediyesinin, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra "kanunsuz çalışŸtırıldıkları" gerekçesiyle işŸten çıkardığŸı 76 kişŸinin belediye binası önündeki eylemi sürüyor.
Bu işŸçilerden KınoğŸlu, yaptığŸı açıklamada, Susurluk Belediyesine 1991 yılında temizlik işŸçisi olarak girdiğŸini ve ilk kez 1996'da işŸten çıkarıldığŸını söyledi.
Bugüne kadar 6 belediye başŸkanıyla çalışŸtığŸını ifade eden KınoğŸlu, "AçtığŸım davada haklı bulundum. Ardından birkaç yıl sonra tekrar çıkarıldım. 24 yıllık işŸçiyim ve seçimlere kadar 16 kez işŸten çıkarılıp, 16 kez işŸe iadem yapıldı. Bu arada iki kez de tazminat kazandım. Seçimlerden sonra 17. kez işŸten çıkarıldım" dedi.

ArkadaşŸlarıyla hukuki yollara başŸvurduklarını dile getiren KınoğŸlu, "1 yıl sonra emeklilik hakkını kazanacağŸım. Bu işŸimden emekli olmak istiyorum. İki kızım var. İkinci kızımı evlendirmek üzere bulunduğŸum şŸu sıralarda yine işŸsizim" diye konuşŸtu.

 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile