Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, '17. Uluslararası Tiyatro Festivali'nin amacına ulaştığını belirterek, 'Festivalde 'Son Kuşlar' adlı oyun, cezaevinde tutuklu ve hükümlüler için oynandı. Görme ve işitme engelliler için oyunların sesli ve işaret diliyle betimlendiği etkinlik düzenlendi. Bunlar bizim için çok güzel işlerdi.' dedi.
Keleş, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce kendi organizasyonlarında 2-20 Mayıs'ta düzenlenen '17. Uluslararası Tiyatro Festivali'nin ardından, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Festivale Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, KKTC, İran, Ukrayna, İspanya, Hindistan ve Slovakya'dan tiyatro topluluklarının katıldığını anımsatan Keleş, etkinlik kapsamında oyunların 2 kez sahneye konulduğunu dile getirdi.
Bu yıl da çok güzel oyunların sahnelendiğini vurgulayan Keleş, 'Hedefimiz tüm tiyatroseverlere ulaşmaktı. Bunu da sağladığımıza inanıyorum. Oyunlarımıza ilgi çok güzeldi. Böylesine güzel bir festivale ev sahipliği yaptığımız için son derece mutluyuz.' ifadelerini kullandı.
Festivalin şehir ve ülkelere önemli katkıları bulunduğuna işaret eden Keleş, 'Elimizden geldiğince Trabzon ve Karadeniz'e yakışır bir festival yapmayı amaçladık, amacımıza da ulaştık. Misafirlerimiz de halkımız da güzel bir 18 gün geçirdi.' dedi.
Festival kapsamında bu yıl farklı projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Keleş, şunları kaydetti:
'Sosyal sorumluluk projesi olan, yönetmenliğini ve oyunculuğunu Turgay Tanülkü'nün yaptığı 'Son Kuşlar' adlı oyun, Bahçecik Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler için oynandı. Bu festival ve proje kapsamında orayı teneffüs etmek, oradaki insanların da özgürlüğü teneffüs etmesi, çok hoş bir duygu oldu. Bunun dışında görme ve işitme engellileri kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmak amacıyla, tiyatro oyunlarının sesli ve işaret diliyle betimlendiği etkinlik düzenlendi. Bunlar bizim için çok güzel işlerdi. Festivalin amacına ulaştığını düşünüyorum.'
'17. Uluslararası Tiyatro Festivali'nin Ardından
Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Keleş: 'Festival kapsamında 'Son Kuşlar' adlı oyun, cezaevinde tutuklu ve hükümlüler için oynandı. Bunun dışında görme ve işitme engelliler için oyunların sesli ve işaret diliyle betimlendiği etkinlik düzenlendi. Bunlar bizim için çok güzel işlerdi' 'Elimizden geldiğince Trabzon ile Karadeniz'e yakışır bir festival yapmayı amaçladık, amacımıza da ulaştık'