171'inci Ergenekon davasında tanık rötarı

Birinci Ergenekon davasının dünkü 171'inci duruşmasında tanıklar dinlendi. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanıklık yapan Fikri Cora'nın 1,5 saat geç gelmesi nedeniyle dava gecikmeli olarak görülmeye başlandı.

Sanıklardan Alparslan Arslan’la 1997’de bir öğrenci grubu içinde tanıştıklarını söyleyen Avukat Fikri Cora, Arslan’la 3 yıl aynı evde kaldıklarını belirtti. Cora, Arslan için, “Mert, yiğit, cesaret sahibi bir arkadaştı. Psikopat, agresif ve insanlara zarar verebilecek bir kişiliğe sahip değildi. Kimsenin canını yaktığına şahit olmadım” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “Bahsettiğiniz kişilik ile Danıştay eylemini gerçekleştiren kişi arasında büyük fark var” dedi. Cora da, “Ben de anlam veremiyorum. Danıştay’a duyduğu husumet nedeniyle bu eylemi işlemiş olamaz. Çünkü bir avukatın başörtüsü konusunda karar verdi diye Danıştay’a husumet duyması düşündürücüdür. Bu konu idarenin verdiği bir karar üzerine açılan davanın Danıştay tarafından görülmesidir. Danıştay’ı sorumlu tutmak mümkün değildir. Eğer bir sorumluluk varsa bu idarenindir. Bir ay öncesinde arabasını değiştirip bir üst model araba almaya çalışıyordu. Hayata bu kadar bağlı bir kişinin böyle bir amacı olamaz” diye konuştu.

1 yıldır Aydınlık okuyordu

Alparslan Arslan’ın son 1 yıldır takip ettiği süreli yayınlar ile TV haber programlarında farklılık olduğunu söyleyen Cora, ”1 yıldır Aydınlık Dergisi’ni sürekli alıyordu. Ben de okuyordum” dedi. Bunun üzerine Başkan Şengün, “Siz ülkücü olduğunuzu söylüyorsunuz. Aydınlık Dergisi’nin görüşleri size ters düşmüyor mu?” diye sordu. Cora da “Aydınlık Dergisi tamam siyasi tabanlı bir dergi ama politik yayıncılık değil habercilik yapıyorlardı. Bilgi ve içeriği bize hitap ettiği için alıyorduk. Hayata geniş bir yelpazeden bakmaktı amacımız” yanıtını verdi. Cora, “Avukat arkadaşımız Burhan Gür kendisini ziyaret ettiğinde (Alparslan Arslan) ‘2-3 yıl yatar çıkarım’ demiş. Bir avukat böyle bir eylem sonunda 2-3 yıl ile kurtulamayacağını bilir. Avukat Gür, işlediği suçun vahimliğini anlatınca Alparslan kendisine gelmiş” dedi. İfadelerin ardından duruşma yarına ertelendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile