18 Mart Sehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 107. Yil Dönümü

18 Mart Sehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 107. Yil Dönümü

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yil dönümü dolayisiyla Isparta Garnizon Sehitligi’nde tören yapildi.

Törene Vali Ömer Seymenoglu, Garnizon Komutani Albay Mustafa Kahraman, Belediye Baskani Vekili Ugur Büyükçulcu, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Akbulut, Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul Ve Yetimleri Dernegi Isparta Subesi Baskani Ali Savci, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve sehit yakinlari katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualarla baslayan tören sehitlik anitina çelenklerin sunulmasiyla devam etti. Ardindan saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu.

Törende sehitlik defterini imzalayan Vali Seymenoglu, “Sehitlik mertebesi peygamberlik mertebesinden sonra en yüce mertebedir. Vatanimizin her karis topragina mukaddes kanlarimizi akitarak bizlere miras olarak biraktiginiz kutsal Anadolu topraklarini ve sanli Türk Bayragimizi sonsuza dek koruyup ülkemizi çagdas uygarlik seviyesine çikarmak en büyük görevimizdir. Bu duygu ve düsüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm kahraman ve sehitlerimizi minnet ve sükranla aniyor, fedakar ve kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul Ve Yetimleri Dernegi Isparta Subesi Baskani Ali Savci, "Bugün Türk’ün ulusal savas tarihine altin harflerle yazilan Çanakkale Zaferi’nin 107. yildönümünü kutlamakta ve vatanimiz için canlarini seve seve feda eden sehitlerimizin Sehitler Günü’nü onurunu ve gururunu yasamaktayiz" ifadelerini kullandi.

Garnizon Sehitligi’ndeki anma töreni sehit kabirlerine karanfil birakilmasiyla son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile