Yasar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü birinci sinif ögrencisi olan ve ayni zamanda modellik yapan Feryal Bulut, Hindistan’da Ladakh Uluslararasi Müzik Festivali (LIMF) çerçevesinde düzenlenen moda defilesine katildi.
Guinness Rekorlar Kitabi’nda bir Türk
Ladakh Uluslararasi Moda Podyumu, G20 ülkelerini temsil eden 16 modelin katilimiyla, “Dünyanin En Yüksek Motorlu Yolu” olarak anilan, 5 bin 882 metre yüksekligindeki Umling La Dagi’nin 5 bin 798’inci metresinde gerçeklesti. Defile, daha önce kirilan rekoru geçerek “En Yüksek Noktada Yapilan Defile” rekoru ile Guinness Rekorlar Kitabi’na girecek.
Guinness Rekorlar’ina göre, bir önceki rekor ise 2021 yilinda Nepal’deki Gokyo 6’inci Göl Gözlem Noktasi’nda 5 bin 500 metre yükseklikte yapilan moda defilesiydi.
Oksijen tedavisi gördü
Dagdaki defile yolculugunda yasadigi zorluklari anlatan Feryal Bulut, sunlari söyledi:
“Menajerimin ayarladigi Hindistan seyahatimde sadece bir moda haftasina katilacagimi biliyordum. Gittigimde oradaki menajerlerden 5 bin 798 metreye çikacagimizi ögrendim. Basta çok stresliydim, kendimi buna hazirlamamistim. Bir gün sonra yola çiktik. Bin 828 metre yükseklige geldigimizde çok güçlü bir bas agrisi basladi ama bir yandan da geri geçiyordu. Bizimle beraber gelen ambulanstaki doktor, normal bir yükseklik olmadigi için bazi insanlarin basinçtan, oksijen yetersizligi ve vücuttaki su kaybindan dolayi ölüm tehlikesi geçirdigini, bas agrim geçmezse durdugumuz yükseklikte kalmami söyledi.
Içimden, ‘Ucunda ölüm bile olsa yapacagim’ dedim. Ya tarih yazacaktim ya da bunun ugruna tarih olacaktim. Vücudumdaki oksijen seviyesini artiracak bir ilaç verildi.
Bas agrim geçmiyor, git gide artiyordu ama hiçbir sey yokmus gibi davraniyordum. Gece oldugunda kalacagimiz otele geldik, hayatimda gördügüm en issiz yerdi. Defilenin olacagi günün sabahinda bas agrim geçmisti. Mavi renkte geleneksel bir Ladakh elbisesi giydim. Defilenin olacagi yere vardigimizda hava -10 dereceydi. Elbisenin içine iki termal tayt giymistim, titriyordum. Siram geldiginde podyuma çiktim ve titremeden yürüdüm. Oksijen çok az oldugu için çok yavas yürümemiz gerekiyordu. Defile bittiginde dudaklarim mosmordu, nefes alamadigim için oksijen verdiler. Böyle bir seyi nasil basardigima inanamayip agladim. Gerçekten çok büyülü ve çok güzel bir andi. Belki sikintilar çektim ama hepsine degdi. Sonuçta 18 yasimda Türkiye’den tek temsilci olarak ben vardim ve artik Guinness rekorum vardi.”
“Hala inanamiyorum”
Hayatinda bir defa yasayabilecegi bu deneyimin sonucundaki basariyla ilgili hislerini aktaran Bulut, “Açikçasi hala inanamiyorum nasil böyle bir sey basardigima. Sikintilar çektim ama sizi neler bekliyor asla bilemezsiniz. Benim için soklarla ve mükemmelliklerle dolu, hayatimin en güzel haftasiydi. Tekrar olsa tekrar yaparim. 18 yasimdayim Guinness rekorum var, modellikte çok güzel bir baslangiç yaptim, birçok uluslararasi kanalda farkli farkli röportajlarim var. Ülkemi de bir Atatürk genci olarak temsil etmekten gurur duydum” diye konustu.
18 Yasinda Dünyanin Çatisinda Yürüyerek Rekor Kirdi
Yasar Üniversitesi Iletisim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü birinci sinif ögrencisi Feryal Bulut, Hindistan’in Ladakh bölgesinde bulunan Umling La Dagi’nda gerçeklesen moda defilesine katilarak dünya rekoru kirdi. Farkli ülkeleri temsil eden 16 modelin katildigi rekor kiran defile, 5 bin 798 metre yükseklikte gerçeklesti.



















