18 Yillik Gelenek Bozulmadi, Çocuklar Bu Bayramda Da Harçliklarini Aldi

18 Yillik Gelenek Bozulmadi, Çocuklar Bu Bayramda Da Harçliklarini Aldi

Adana’nin Kozan ilçesinde bir vatandasin, 2006 yilindan bu yana geleneksel hale getirdigi çocuklara bayram harçligi dagitimi etkinligi bu bayramda da gerçeklesti.

Her Ramazan ve Kurban Bayrami’nin ikinci günü saat 14.00’da çocuklarla bayramlasma etkinligi gerçeklestiren Ali Baysal ve esi Zeycan Baysal, çocuklara bayram harçligi dagitti.

Kurban Bayrami’nin ikinci gününde ailenin evine bayramlasmak için gelen çocuklar Ali amcalari ve Zeycan teyzelerinin ellerini öperek bu bayram da harçliklarini aldi. 300’ün üzerinde çocugun katildigi bayramlasma etkinliginde renkli görüntüler ortaya çikti.

18 yildir bu gelenegi devam ettirdiklerini söyleyen Ali Baysal, "Dini bayramlarin ikinci günleri saat 14.00’te mahallemizde böyle bir gelenek olustu. Çocuklarin anlatacaklari anilari oluyor. Çocuklar mutlu oluyor biz de mutlu oluyoruz. Ben çocuklarimizi her bayramda görünce mutlu oluyorum. Ömrümüz yettigi kadar bu gelenegi devam ettirecegiz. Çocuklarimiz zaten alistilar her bayramin ikinci günü evimize geliyorlar. Bu da bizleri ayrica mutlu ediyor” dedi.

Zeycan Baysal ise, “2006 yilindan bu yana gelenegimiz devam ediyor. Ramazan ve Kurban Bayrami’nin ikinci günü saat 14.00’da bu gelenegimizi sürdürüyoruz. Onlarin gözündeki mutlulugu görmek bizleri de mutlu ediyor. Çok mutlu oluyoruz. Güzel sey çocuk sevindirmek” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile