180 Bin Ton Pamuk Üretilen Hatay'da 3 Bin Depremzede Çiftçiye Pamuk Tohumu Dagitildi

180 Bin Ton Pamuk Üretilen Hatay'da 3 Bin Depremzede Çiftçiye Pamuk Tohumu Dagitildi

Asrin felaketinin yaralarinin sarildigi Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye 21.3 milyon TL degerinde sertifikali pamuk tohumu dagitildi.

Asrin felaketinin yikima ugrattigi Hatay’da depremin yaralari sarilmaya devam ediyor. Depremzede çiftçilerin yeniden ayaga kalkmasi için baslatilan devlet destekleri devam ediyor. Geçtigimiz yil 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’in Amik Ovasi’nin bereketli topraklarinda üretim yapan 3 bin çiftçiye “Hatay Depremin Yaralarini Pamuk ile Sariyor” projesi çerçevesinde 21.3 milyon liralik sertifikali pamuk tohumu dagitildi. Hatay Valisi Mustafa Masatli’nin katilimiyla Kirikhan ilçesinde gerçeklestirilen tohum desteginin bölge çiftçisine bir nebze de nefes olmasi bekleniyor.

Depremin yaralarini sarmak için yapilan desteklerin devam ettigini belirten Vali Masatli, "Türkiye’nin en önemli ve en verimli ovalarindan biri olan Amik Ovasi’nda basta pamuk tarimi olmak üzere sertifikali tohum dagitimlarini gerçeklestirdik. Burada da yaklasik 21.3 milyon TL’lik tohumu bugün vatandaslarimizla bulusturuyoruz. 3 bin vatandasimiza sertifikali tohum dagitimi yaptik. Asrin felaketiyle beraber tarim sektörümüz de ciddi hasar aldi ama bu süreçte 1.1 milyar TL’lik destek yapildi. Bugünkü projemiz sertifikali pamuk tohumunun dagitimi da buradaki vatandaslarimizin üretimine güç katacaktir. Buradaki üretim kabiliyetimizi ve üretim miktarimizi arttirmasina ve kaliteli ürün elde etmemize ciddi katki sunacak" dedi.

3 bin üreticiye sertifikali tohum dagittiklarini söyleyen Hatay Il Tarim Müdürü Abdurrahman Türkmen ise, "Yillardir temel kaynaklardan biri olan tarim sektörü önemini her gün arttirmaktadir. 180 bin ton pamuk üretimiyle ilimiz Türkiye pamuk üretimi konusunda 4’üncü sirada yer almaktadir. 6 Subat asrin felaketi sonrasinda pamuk üretiminin devamliliginin saglanmasi amaciyla birçok proje hayata geçirilmistir. ’Hatay Depremin Yaralarini Pamuk ile Sariyor’ projesi ile Antakya, Kirikhan, Kumlu, Reyhanli, Hassa, Belen, Altinözü ilçelerindeki yaklasik 3 bin üreticimize sertifikali tohum dagittik" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile