19. Altınoluk Antandros Yaşama Saygı Kültür ve Sanat Festivali

BALIKESİR - 19. Altınoluk Antandros Yaşama Saygı Kültür ve Sanat Festivali, 23-25 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Festivalin açılış gösterilerinin yapıldığı ilk gün akşamında İstanbul Sahne Tiyatrosu'nun "Buyur Buradan Kaç" adlı oyunu Altınoluk Amfi Tiyatro'da sahnelenecek.

İkinci gün ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından organize edilen "Çocuk Olmak Hakkımız" adlı İDA Mitolojik Yürüyüşü yapılacak. Briç ve satranç turnuvası ile bazı çocuk etkinliklerinin olacağı ikinci gün, "Kırk Yamada Bir Ömür" sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.

Bulgaristan,Macaristan, Romanya ve Ukrayna'nın yanısıra Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kırklareli ile Altınoluk halk oyunları ekiplerinin Çam Mahallesi'nde sunacağı gösterinin ardından "Yaşama Saygı" konulu panelin yapılacağı ikinci gün etkinlikleri, Tolga Çandar konseriyle son bulacak.

Festivalin üçüncü ve son günü de "İda Mitolojik Yürüyüşü"yle başlayacak, masa tenisi turnuvası, çocuk etkinlikleri, folklor gösterileriyle devam edecek.

Tiyatro Mavi'nin "Bulutlar Bize Kalsın" adlı çocuk tiyatrosunun sahneye konulacağı son gün, Metin Uca'nın Altınoluk Amfi Tiyatro'daki "Hakuna Matata" adlı tek kişilik gösterisinin ardından İskele Liman içindeki havai fişek gösterisiyle festival, sona erecek.

Festival boyunca soğuk heykel gösterileri de gerçekleştirilecek.

Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, festivalin, Edremit Körfezi'nin turizm merkezi Altınoluk'ta geçen yıl olduğundan daha fazla ilgi göreceğini söyledi.

Otel ve pansiyonlardaki doluluk oranlarının yüzde yüze ulaştığı bu dönemde festivalin yerli ve yabacı turistlere dolu dolu üç gün yaşatacağını ifade eden Özpolat, "Festivalimize sadece beldemizdeki turistlerden değil, Akçay, Güre, Küçükkuyu ve Zeytinli'den de yoğun katılım olmasını bekliyoruz. Festival, tiyatro, folklor gösterileri, panel, yürüyüş ve turnuvalarla oldukça renkli geçecek" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile