19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami Erzincan'da Coskuyla Kutlandi

19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami Erzincan'da Coskuyla Kutlandi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisinin 105’inci yil dönümünde Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami Erzincan’da coskuyla kutlandi.

Yasar Erkan Spor Salonunda düzenlenen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Programda konusma yapan Erzincan Gençlik ve Spor Il Müdürü Volkan Burak Mumcu, “Bugün, milletimizin kaderini degistiren tarihi bir günün yildönümünü kutluyoruz. 19 Mayis 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a adim atarak baslattigi ve "Ya Istiklâl Ya Ölüm" diyerek yürüttügümüz milli mücadelemizin baslangicidir. Bu tarih, Atatürk’ün "Hatti müdafaa yoktur; sathi müdafaa vardir. O satih bütün vatandir" sözleriyle simgelenen, vatanin bütün olarak savunulmasi gerektigini vurgulayan büyük bir mücadelenin ilk adimidir. Bu özel gün, ayni zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atildigi ve milli iradenin egemen kilindigi gün olarak da önem tasir. 19 Mayis; bagimsizligimizin ve cumhuriyetimizin atesinin yakildigi, gençlige ve gelecege duyulan sonsuz güvenin simgesidir. Erzincan’da 15-21 Mayis Gençlik Haftasi kapsaminda gerçeklestirdigimiz etkinliklerle, bu tarihi anin ruhunu yasatmayi amaçladik. Hafta boyunca çesitli sportif, sanatsal ve sosyal faaliyetler düzenleyerek, gençlerimizin bu büyük mirasa sahip çikmasini ve Atatürk’ün gösterdigi muasir medeniyetler seviyesine ulasma hedeflerine ulasmalarini tesvik ettik. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in da sürekli hatirlattigi gibi, durmadan, bikmadan, usanmadan çalisarak bu hedeflere ulasmamiz gerektigini vurguluyoruz. Gençler, sizler bu ülkenin teminati, gelecegi ve umudusunuz. Istiklal Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifade ettigi gibi, sizler "öncü neslin erleri" olarak, Çanakkale ruhunu ve milli mücadele azmini gelecege tasiyacak olanlarsiniz. Bizlere güç veren, ilham kaynagimiz olan siz gençlerin varligi, yarinlarimiz için büyük bir umut ve güvence kaynagidir. Her alanda yerli ve milli atilimlarla ülkemizi layik oldugu seviyelere çikaracak motivasyonun kaynagi, milli mücadele ruhumuzdur. Hedefimiz gelismis demokrasisi ve hukuk düzeniyle; bilimde, sanatta, sporda ve hayatin her alaninda daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye’dir. Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz siz degerli gençlerimizdir. Bu tarihi gün, ayni zamanda, gelecegimizin güvencesi olan sizlerin; akil, duygu, sagduyu ve fedakârlikla istikbalimize sahip çikma sorumlulugunu aldiginiz gündür. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, vatanimizin birligi ve bütünlügü için canlarini feda eden tüm aziz sehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyor; siz degerli gençlerimize olan inancimi bir kez daha tekrar ediyorum. 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayraminiz kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan kutlama programinda ögrenciler ve sporcular tarafindan gerçeklestirilen gösteriler büyük begeni topladi. Kutlama programi Askeri Bando Gençlik Konseriyle son buldu.

Programa Erzincan Valisi Hamza Aydogdu’nun yani sira kent protokolü ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile