19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami Mesaji

19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami Mesaji

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Prof. Dr. Güner Dagli, Türk milletinin, tarih boyunca vatan ve bayrak ugruna büyük bedeller ödedigini, her türlü zorluga ve sikintiya gögüs gererek asla bagimsizlik mücadelesinden vazgeçmedigini belirterek, “Tarihte dönüm noktasi olan 19 Mayis 1919, bir milletin uyanisinin ve millet iradesine dayanan bir devletin kurulmasinin sembolüdür” dedi.

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.’ sözüyle 100 yildir yolumuza isik tutan Cumhuriyetimizi, gelecegimizin teminati gençlerimize emanet etmistir. Bu kutsal emanete sahip çikmakta Türk gençliginin yegane görevidir” diyen Prof. Dr. Dagli, mesajinda sunlari kaydetti: “Kahraman ecdadimizin kanlariyla yikadigi bu topraklari, gençlerimizin her sartta sahipsiz birakmayacagina yürekten inaniyorum. Gençlerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere vatanimizin bölünmez bütünlügü için mücadele eden aziz sehitlerimizi rahmet ve minnet, kahraman gazilerimizi sükranla aniyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile