1915 Çanakkale Köprüsü Ata Mirasina Sahip Çikmayi Beceremeyenlere 'Yeni Türkiye'nin Bir Mesajidir'

1915 Çanakkale Köprüsü Ata Mirasina Sahip Çikmayi Beceremeyenlere 'Yeni Türkiye'nin Bir Mesajidir'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projemizin yapimini 2 milyar 545 milyon avro yatirimla tamamladik. Yaklasik 5 bin 100 personel ve 740 adet is makinesi ile gece gündüz çalisarak insa ettigimiz bu essiz proje, iç ve dis mihraklardan medet uman, ata mirasina sahip çikmayi beceremeyenlere ‘yeni Türkiye’nin bir mesajidir” dedi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Karayollari Genel Müdürlügü, TÜHIS ve Türkiye Yol-Is Sendikasi yetkililerinin katilimi ile gerçeklestirilen Istisare Toplantisi’na katildi.

Toplantida konusan Bakan Karaismailoglu, AK Parti’nin iktidar oldugu günden beri Türkiye’nin birçok alanda ileriye dogru yol kat ettigini söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü hakkinda da konusan Bakan Karaismailoglu, köprünün iç ve dis mihraklardan medet uman, ata mirasina sahip çikmayi beceremeyenlere ‘yeni Türkiye’nin bir mesaji oldugunu söyledi.



KARAYOLLARINA 18 SENEDE 711 MILYAR LIRA YATIRIM

Tüm diger ulasim modlariyla birlikte karayollarinin Türkiye’nin can damari oldugunu söyleyen Bakan Karaismailoglu, “Her zaman söyledigimiz gibi yollarimiz akarsular gibidir. Geçtigi her yere yeni yatirim firsatlari, üretim imkanlari ve istihdam olanaklari saglarken ekonomimizi büyütür, ticari hayati gelistirir. Egitim ve kültürel hayata canlilik katar. Böylece milletimize is, as, refah ve huzur getirir. Cumhurbaskani’mizin vizyonu ve liderliginde 2003-2021 yillarinda ülkemizin ulasim ve haberlesme yatirimlari için yaptigimiz yaklasik 1 trilyon 169 milyar liralik yatirim içinde karayollarimizin orani yüzde 61. Yatirim miktari ise 711 milyar lirayi asti. Siz degerli arkadaslarimizin katkilari sayesinde son 20 yilda ülkemizin karayolu yatirimlarinda kelimenin tam anlami ile gerçeklestirdigimiz ‘reform’ niteligindeki gayretlerle destan yazdik. Yazmaya da devam ediyoruz” diye konustu.



“OTOYOLLARIMIZIN TOPLAM UZUNLUGUNU IKIYE KATLADIK”

AK Parti iktidara geldiginde 6 bin 100 kilometre bölünmüs yol oldugunu ve bu bölünmüs yol uzunlugunu 28 bin 550 kilometreye ulastirdiklarini söyleyen Karaismailoglu, “Otoyollarimizin toplam uzunlugunu ikiye katladik. Bin 714 kilometreden alip 3 bin 532 kilometreye çikardik. Tünel uzunlugunu 12 kat artisla 50 kilometreden 651 kilometreye ulastirdik. Köprü ve viyadük uzunluklarini 311 kilometreden 724 kilometreye çikardik. Karayolu yatirimlarimizda 7/24 esasina göre ‘canla basla’ çalisarak ülkemizin ulastirma altyapisina çag atlatmanin hakli gururunu birlikte yasiyoruz. Çünkü halkimizin refahini artirmak, gençlerimize müreffeh bir gelecek sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“TÜRKIYE’MIZIN KALKINMA HAMLESINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEGIZ”

Türkiye’yi dünyanin en büyük 10 ekonomisinden birine dönüstürmek istediklerini belirten Karaismailoglu, “Bu yolda son dönemeçteyiz. Yine de daha yapacak çok isimiz var. Bu nedenle ‘Durmak yok yola devam’ diyoruz. Karincalar gibi çalisarak yollarimizi insa etmeye, refahimizi artirmaya, Türkiye’mizin kalkinma hamlesini

desteklemeye devam edecegiz. Yeni hedeflerimizle bu tarihi adimlari destekleyecegiz. Cumhuriyet’imizin 100. kurulus yildönümünde otoyol uzunlugunu 3 bin 843 kilometreye, bölünmüs yol uzunlugunu 29 bin 516 kilometreye çikaracagiz. Köprü ve viyadük uzunlugunu 771 kilometreye, tünel uzunlugunu da 720 kilometreye yükseltecegiz. Hedeflerimize ulasmak için dün oldugu gibi yarin da omuz omuza, inanarak, isteyerek birlikte çalisacagiz ve yine basaracagiz” dedi.



“1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ, IÇ VE DIS MIHRAKLARDAN MEDET UMAN, ATA MIRASINA SAHIP ÇIKMAYI BECEREMEYENLERE ‘YENI TÜRKIYE’NIN BIR MESAJIDIR”

1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projesi hakkinda bilgi veren Bakan Karaismailoglu, “1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projemizin yapimini 2 milyar 545 milyon avro yatirimla tamamladik. Yaklasik 5 bin 100 personel ve 740 adet is makinesi ile gece gündüz çalisarak insa ettigimiz bu essiz proje, iç ve dis mihraklardan medet uman, ata mirasina sahip çikmayi beceremeyenlere ‘yeni Türkiye’nin bir mesajidir. Ülkemizin bölgesinin lider ülkesi oldugunun en büyük göstergesinden bir tanesi de bu köprüdür. 2023 metrelik orta açikligi ile Cumhuriyet’imizin 100. kurulus yil dönümünü sembolize edecek Köprümüz, ‘dünyanin en büyük orta açiklikli asma köprüsü’ unvanina sahip olacak. 318 metrelik çelik kuleleri Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanildigi 18 Mart 1915’i isaret edecek. Dünyanin en yüksek kulelerine sahip asma köprüsü olacak. Bu projemiz Malkara-Çanakkale Otoyolu güzergahini 40 kilometre kisaltirken, 1915 Çanakkale Köprümüz ise ‘en’lerin projesi olarak Lapseki-Gelibolu arasi feribot seferi ile 1.5 saat süren geçis süresini sadece 6 dakikaya indirecek ve atalarimizin kanlariyla sulanmis Çanakkale Bogazi’na adeta bir mühür vuracak. 1915 Çanakkale Köprüsü sadece bir köprü olmanin ötesinde aziz sehitlerimizin hatirasini da bagrinda tasiyan essiz bir abide olacak. Çanakkale Bogazi’nin yakut bir gerdanlik gibi tasiyacagi köprümüz, sehit atalarina saygili, milli bagimsizlik bayragini tasiyan, dünyayla rekabet eden yeni Türkiye’nin en güzel, en dogru eserlerinden biri olacak” diye konustu.



“YILLIK 37 MILYAR 528 MILYON LIRALIK TASARRUFA IMZA ATTIK”

Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin yaptigi yatirimlarla ülke ekonomisine ciddi katkilar sagladigini belirten Karaismailoglu, “2003-2020 yillari arasindaki karayollari yatirimlarimizla ülke ekonomisine sagladigimiz çok ciddi katkilar var. Bunlar Gayri Safi Milli Hasila için 109 milyar 250 milyon liradir, üretim içinse 237 milyar 539 milyon lirayi asmistir. Yatirimlarimizin katkilari elbette bu rakamlarla sinirli degildir. Mevcut durum itibariyla toplam uzunlugu 28 bin 550 kilometre olan bölünmüs yollarda seyahat eden vatandaslarimiz, yillik 447 milyon saat zaman ile yaklasik 2 bin 20 milyon litre akaryakit tasarrufu sagladilar. Seyahat süresindeki kisalmalardan kaynakli olarak yaklasik; 12 milyar 788 milyon liralik isgücü tasarrufu ve 24 milyar 740 milyon liralik akaryakit tasarrufu olmak üzere; Toplam yillik 37 milyar 528 milyon liralik tasarrufa imza attik. Ayrica çevrenin korunmasi için çok kritik olan emisyon salinimindan da 4,44 milyon ton azalma sagladik” ifadelerini kullandi.

Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay da 5 milyonluk bir aile olduklarini, 81 ilde var olduklarini anlatarak, taseronla asil isi yapanlardan bazilarinin kadroya girmedigini, bu durumun da huzursuzluga neden oldugunu ifade etti.

Bu sorunlarin çözülmesi gerektigini söyleyen Atalay, kurumlarda huzurun bu sekilde bulunacagini ve böylece daha güzel islerin ortaya çikacagini belirtti.

Karayollari Genel Müdürü Abdulkadir Uraloglu ise, ülkenin her bölgesini konforlu ulasim aglariyla baglayan, sosyo-ekonomik gelismisligin bölgeler arasinda dengeli bir sekilde insa edilmesine katki saglayan yatirimlara azim ve kararlilikla devam ettiklerini ifade ederek, sürdürebilir basari için ülke kaynaklarini en dogru yatirim hamleleriyle degerlendirirken en büyük güvencelerinin çalisanlar oldugunu söyledi.



(Ömer Faruk Karatas - Yunus Özkan /IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile