Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, Ilçe Saglik Müdürlügü, Aile Sagligi Merkezi ile 112 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu açilis törenleri gerçeklestirildi.
Törene; Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç, Gelibolu Belediye Baskani Mustafa Özacar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.
Açilis töreni, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi ve sonrasinda Kur’an-i Kerim Tilaveti ve dualarin okunmasiyla devam etti.
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 60 yil önce idam edilen dönemin Basbakani Adnan Menderes, Fatin Rüstü Zorlu ve Hasan Polatkan’i andi. Burada yaptigi konusmada darbecileri lanetleyen AK Parti’li Turan, “Bakanimiz Adnan Menderes, hemsehrilerimiz Fatin Rüstü Zorlu, Hasan Polatkan bakanimizin idam edilislerinin 60. Yil dönümü. Bu ülke maalesef sudan sebeplerle, idam edilirken bile ‘Allah’tan devletimize ve milletimize ebedi saadetler diliyorum’ diyen aziz insanlarin maalesef idam edildigini gördük. Tekrar 3 kiymetli bakanimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülkede darbelere karsi duran kim varsa saygiyla selamliyorum. Darbelere göz kirpan, darbecilerin cezalarini hafifleten, onlara da naif ifadelerle destek olan kim varsa da Gelibolu’nun, sehitler diyarinin huzurunda lanetliyorum” dedi.
“Türk Ordusu’nun en güçlü silahi ‘Akinci’ envantere girdi”
Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli bir yere geldigini ve yüzde 80’inin Türk mühendislerin katkisiyla yapildigini ifade eden Turan, “Suan bu ülke artik kendi savunma sanayisinin yüzde 80’ini, yerli Türk mühendislerinin katkisi ile yapiyor. IHA’si ve SIHA’si basta olmak üzere birçok uluslararasi örnek çalismayi dünyaya ihracat etmeye basladi.
Biz geçen hafta 2 bin yillik, hatta çok daha eski, Türk Ordusu’nun en güçlü silahi ‘Akinci’yi teslim ettik ve envantere girdi. Su 2 bin yillik ordunun içerisinde ‘Akinci’ kadar kiymetli bir silah olmadi simdiye kadar. Ve bu Türk yapimi arkadaslar, bizim gençlerimiz yapti. Ama maalesef bu gururumuzu Diyanet Isleri Baskanimizin yaptigi bir dua kadar konusamadik bile” diye konustu.
“Mevlana Hazretlerinin 7 asirlik hatirasini kimse bu topraklarda çarçur edemez”
Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi programda yari çiplak semazenin gösteri almasina da tepki gösteren Turan, “Bu vahim bir durum. Is yapiyoruz, üretiyoruz ve heyecan duyuyoruz, dön dolas ‘Diyanet Isleri Baskani o duayi yapti, bunu yapti’ de. Arkadaslar bu ülkeye artistlik yapmayalim. Muhalefet bas taci; elestirsin, sitem etsin ama Mevlana Hazretlerinin hatirasini 7 asirdan beri bu topraklarda çarçur etmeye hiç kimsenin haddi de yoktur, yetkisi de yoktur. Buna izin vermedik, vermeyecegiz. Muhalefet baska, ihanet baska. Bu topraklarda ‘PYD komsumuz olsun’ diyemez hiç kimse. Bu topraklarda Mevlana’yi o hale düsüremez hiç kimse. Bu topraklarda dogal gaz bulununca hep beraber seviniriz. ‘Akinci’ olunca hep beraber seviniriz. Türkiye’miz büyüyünce hep beraber sevinebiliriz. Hepimiz için bu konular kiymetli ve degerli” dedi.
1915 Çanakkale Köprüsü’nde yaya olarak Sali günü Asya’dan Avrupa’ya yürünecek
1915 Çanakkale Köprüsü’nün uluslararasi bir proje oldugunu da sözlerine ekleyen Turan, "Artik uluslararasi, büyük projelerle gündeme gelmeye basladik. Köprümüzün artik son tabliyeleri konuluyor. Seksen küsur tabliyemiz vardi. Son bir kaç tabliyemiz kaldi. Bir ay içerisinde Gelibolu’muzun tekrar Anadolu’ya baglayan ülke olacagiz. Tarihte Türkler ilk bu topraklarda Avrupa ve Anadolu iliskisi kurdular. Tekrar kuracagiz. Gelibolu’muzdan davul zurnayla beraber karsiya yürüyerek geçecegiz. Insallah, bir kaç gün sonra Sali günü Ulastirma ve Altyapi Bakani’miz Adil Karaismailoglu Bey gelecekler, köprüyü yürüyerek Asya’dan Avrupa’ya geçecegiz arkadaslar. Hamdolsun” seklinde konustu.
1915 Çanakkale Köprüsü Için Tarihi An
AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gelibolu ilçesindeki toplu açilis töreninde 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili müjdeli haberi verdi. Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’nun Sali günü Çanakkale’ye gelecegini belirten Turan, “Insallah, bir kaç gün sonra Sali günü Ulastirma ve Altyapi Bakani’miz Adil Karaismailoglu Bey gelecekler, köprüyü yürüyerek Asya’dan Avrupa’ya geçecegiz” dedi.



















