1915 Çanakkale Köprüsü Ile Birlikte Arsa Yatirimlari Artti

1915 Çanakkale Köprüsü Ile Birlikte Arsa Yatirimlari Artti

1915 Çanakkale Köprüsü’nün yaklasik 5 ay önce hizmete girmesi ile birlikte bölgedeki arsa yatirimlari artti.

Çanakkale Bogazi’nin ilk, Marmara Bölgesi’nin besinci asma köprüsü olan ve Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun bir parçasi olarak hizmete açilan 1915 Çanakkale Köprüsü, basta arsa olmak üzere bölgedeki emlak sektörünü canlandirdi. 2 bin 23 metre orta açiklik uzunlugu ile Japonya’daki Akashi Kaiky Köprüsü’nü geçerek dünyanin en uzun orta açikligina sahip asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Avrupa ile Asya kitalarini karayolundan birlestirmesi, yatirimcilar için firsat oldu.

Büyük sermaye sahiplerinin yani sira, birikimlerini degerlendirmek isteyen küçük yatirimcinin Çanakkale ve çevresine büyük ilgi gösterdigini söyleyen Gayrimenkul Yatirim Danismanlik Yönetim Kurulu Baskani Ergin Kiliç, uzun vadede döviz veya altin yerine arsaya yatirim yapanlarin kazançli çiktigini söyledi.



Yaklasik 20 yildir Marmara ve Ege bölgesinde gayrimenkul yatirim danismanligi yapan Ergin Kiliç, son dönemde 1915 Çanakkale Köprüsü’nün çevresi basta olmak üzere emlak satislarinda adeta patlama yasandigini ifade etti.

Büyük sermaye sahiplerinin denize yakin bölgelerde, küçük yatirimcilarin da bütçelerine göre daha ucuz olan iç bölgelerde ev, arsa ve tarla alimi yapmak istedigini kaydeden Kiliç, talebin artmasiyla birlikte fiyatlarin da arttigina dikkat çekerek, yeni yatirim yapacaklara su uyarilarda bulundu; “Disinden tirnagindan arttirarak birikim sahibi olan küçük yatirimci öncelikle dogru fiyattan arsa alimi yapmali. Dogru fiyattan alinmis arsa asla kaybettirmez. Bu sebeple alim yaparken mutlaka bir gayrimenkul danismanindan fikir alinmali. Çok detayli fiyat arastirmasi yapilmali. Arsa tercihi yapilirken de, sehrin gelisen bölgelerinden alim yapilmali. Arsa yatirimi kisa vadeli yatirim degildir. Çok kazandirir ama orta ve uzun vadeli düsünmek en akillicasidir.”

Merkezlerinin Çanakkale’de, subelerinin ise Biga ve Gönen’de bulundugunu belirten Kiliç, danismanlik hizmetlerini ücretsiz verdiklerini ve arsa alirken tapunun hisseli olmamasina veya hisse sahibi sayisinin çok az olmasina dikkat edilmesi gerektigini de söyledi.

Kiliç, “Hisseli tapusu olan arsa ve araziler en son tercihiniz olmali. Ayrica verimli tarim topraklardan uzak durmak gerekir. Çünkü bu topraklar insaat degil tarimsal üretim için kullanilmali” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile