1915 Çanakkale Köprüsü’nün yolunu olusturacak tabliye bloklarinin montajina bugün itibari ile baslandi. Ilk tabliye blogu, Singapur bayrakli ’Asian Hercules-III’ isimli yüzer vinç yardimiyla, Çanakkale Bogazi’nin Asya yakasindaki Lapseki ilçesinde yapimi tamamlanan 680 metre uzunlugundaki yaklasim viyadügünün ucuna yerlestirildi. Gelibolu yakasinda bulunan 365 metre uzunlugundaki yaklasim viyadügünün ucuna ise ilk tabliye blogu montaji birkaç gün içerisinde yapilacak.
Köprünün yolunu olusturacak tabliye bloklarinin montaji yaz sonuna kadar tamamlanmasi hedeflenirken, her biri 45 metre genisliginde, 48 metre uzunlugunda ve 700 ton agirligindaki 87 tabliye blogu olusturacak. Cumhuriyetin 100’üncü kurulus yil dönümünü temsil eden 2023 metrelik orta açikligiyla köprü tamamlandiginda ’dünyanin en büyük orta açikligina sahip asma köprüsü’ unvanina sahip olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kule baglantilari ve baglanti unsurlari, Türk bayraginin renkleri olan kirmizi-beyaza boyanacak.
Gidis-gelis 3 seritli olacak köprünün, 318 metrelik yüksekligiyle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni simgeleyecek kulelerin üst kismi da Seyit Onbasi’nin Çanakkale Savaslari’nda namluya sürdügü top mermisini temsil edecek sekilde olacak.
1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandiginda bogaz, köprü ile 6 dakikada geçilebilecek.
1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ilk Tabliye Blogu Yerlestirildi
1915 Çanakkale Köprüsü’nün yolunu olusturacak tabliye bloklarindan ilkinin montaji yapildi.