1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki'ye Etkileri Konuşuldu

Lapseki'de düzenlenen toplantıda, "1915 Çanakkale Köprüsü"nün ilçeye etkileri tartışıldı.

Lapseki Kaymakamlığının ev sahipliğinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA) desteğiyle düzenlenen toplantı Hükümet Konağı'nda yapıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal ile Doktor Öğretim Üyesi Ayşe Nur Albayrak, hazırladıkları sunumlarla köprünün ilçeye olan olumlu etkilerini katılımcılara aktardı.

Ayrıca köprünün ilçeye ekonomik, sosyal ve mekansal etkileri, açılış sürecindeki etkileri ve Lapseki'nin akıllı şehre dönüşmesi konuları da görüşüldü.

İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki'nin geleceği için önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Lapseki'nin günlük 20 bin aracın geçtiği önemli bir lokasyonda bulunduğunu kaydeden Şahin, "Lapseki bu büyümeyi iyi planlamak istiyor. Yerel yönetimleriyle, merkezi idaresiyle ve kamu kurumlarıyla bu konuda bize destek olacak hocalarımıza şimdiden teşekkür ediyorum." dedi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise bu toplantıyla ilçenin gelecekte hangi yöne gittiğinin ortaya çıkarılacağını söyledi.

Türkiye'nin mega projelerinden birinin Lapseki’de yapıldığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu anlamda ilçemiz olumlu veya olumsuz yönleriyle ne kadar etkilenecek olmasının tartışılması, konuşulması ilçemize ilerisi için burada yaşayan insanlara bir yön gösterisi olacaktır. Bu bizim için elbette çok değerli. Evet ilçemize Türkiye'nin en büyük mega projesi yapılıyor ama gelecekte köprünün kenarında kalan bir ilçemiz olacağız. Bizim arsa, arazi ve evlerimizin fiyatları yeteri kadar yükseldi ama bundan sonrası ne olacak, bunların burada tartışılması işin aslına bakarsanız halkımızın de bizlerin de merak ettiği bir konu."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile