2,28'lik Suriyeli Cuma'nın Çadır Kentte Zorlu Yaşamı

Ülkesindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki konaklama tesisinde kalan 2 metre 28 santimetre boyundaki Suriyeli Cuma Türkmen çadır kentte uzun boyunun dezavantajını yaşıyor.

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesinde yaşayan 22 yaşındaki Türkmen, ülkesindeki iç savaş nedeniyle 2 yıl önce annesi ve 6 kız kardeşiyle Türkiye'ye sığındı. Babası Ramazan Türkmen ise Suriye'de muhalifler safında savaşmaya devam ediyor.
Ailesiyle Osmaniye'deki konaklama tesisinde kalan Türkmen, kentte herkes tarafından "dev adam" olarak tanındı.
Kendisi için tahsis edilen çadırda tek başına kalan Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentin ağır şartlarında 2,28 metrelik boyuyla daha da zorlandığını, en çok üzerine uygun kıyafet bulamak ve günlük işlerini yapmakta zorlandığını söyledi.

Hormonal bozukluk nedeniyle 12 yaşından sonra boyunun hızla uzamaya başladığını belirten Türkmen, Suriye'nin Şam ve Humus kentlerinde gördüğü tedaviden sonuç alamamış. Türkmen'in boyunun uzaması 1 yıl önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde gördüğü tedavinin ardından durmuş.
Suriye'de iç savaş başlamadan önce güzel bir hayatı olduğunu anlatan Türkmen, "Şam ve Humus'ta bir süre basketbol oynadım. Aynı zamanda eğitimime de devam ediyordum. Ülkemizde karışıklıklar baş gösterince Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldık. Burada bir çok zorlukla karşılaştık. Önce şeker hastalığına yakalandım sonra bel fıtığı nedeniyle hiç bir şey yapamaz oldum. Kullanmak zorunda olduğum ilaçlar ailem için verilen küçük buzdolabının yarısından fazlasını kaplıyor. 6 kız kardeşim ve annem bir çadırda kalırken ben tek başıma ayrı bir çadırda yaşamak zorunda kalıyorum. Boyumun uzun olması nedeniyle çok sıkıntı yaşıyorum" diye konuştu.

- En çok kıyafet bulmakta zorlanıyorum
Fiziki yapısı nedeniyle günlük hayatta çok zorlandığını vurgulayan Türkmen, şöyle devam etti:
"Sağlık sorunlarımdan sonra en büyük sorunum bedenime uygun kıyafet bulamamak, mesela 56 numara ayakkabı kullanıyorum. Şimdi giydiğim ayakkabıyı vali yardımcımız Kahramanmaraş'ta özel olarak yaptırmıştı. Bir tane pantolonum var, geçen hafta İstanbul'dan bir iş adamı iki kazak gönderdi, kışı bunlarla geçiriyorum. Kamp müdürümüz bir terlik yaptırdı ayağıma göre. Toplu mekanlarda, yemek ve televizyon izlemek için uygun tabure ve koltuk bulmakta güçlük çekiyorum. Kent merkezine gittiğimde herkesin gözü üzerimde oluyor, çok fazla dikkat çekiyorum. İnsanlar benimle fotoğraf çektirmek istiyorlar. Boyum nedeniyle çok fazla tanınıyorum, insanlar ilgi gösteriyor fakat gerçeklerle ben yüzleşiyorum. Şeker hastalığım nedeniyle yaz aylarında çadırda kalmakta çok zorlanıyorum. Yetkililerden bir konteyner talebim oldu umarım kısa zamanda karşılanır. Ülkemize ne zaman döneceğimiz belli değil. Buradaki misafirperverlikten memnunuz ama ülkemdeki savaşın en kısa sürede sona ermesini, yeniden yurduma dönmeyi istiyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile