2,5 Ay Önce Aldigi Ilk Yardim Egitimi Ile Hayat Kurtardi

2,5 Ay Önce Aldigi Ilk Yardim Egitimi Ile Hayat Kurtardi

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yürürken bogazina yedigi misir kaçan kadin, belediye personelinin heimlich manevrasi ile kurtulurken, o anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Olay, Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Kemerkaya mahallesinde meydana geldi. Kimligi belirlenemeyen bir kadin caddede yürüdügü esnada yedigi misir bogazina kaçti. Kadinin nefes alamadigini fark eden çevredeki vatandaslar duruma müdahale etmeye çalisti. O esnada yoldan geçmekte olan Trabzon Büyüksehir Belediyesi personeli Muhammet Toprak, olayi görünce Heimlich manevrasiyla cismi çikararak kadinin nefes almasini sagladi. Trabzon Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi bünyesinde faaliyet gösteren Ilk Yardim Egitim Merkezi’nde 2,5 ay önce aldigi egitimle ilk yardim sertifikasi alan Toprak’in bu müdahalesi çevredeki vatandaslarin takdirini topladi. Kurtarilan kadin, Toprak’a ve diger yardimseverlere tesekkür ederken, o anlar ise güvenlik kameralarina yansidi.

“Yanina yardim etmek için gelen insanlarinda dogru müdahale etmedigini fark ettim”

Bogazina yabanci cisim kaçan kadina çevredeki vatandaslarin yanlis müdahalelerde bulundugunu gördügünü belirten Muhammet Toprak, “Kimsenin basina gelmemesi gereken bir durum. Allah kimsenin basina vermesin. Benim müdahale etmem gereken bir durum oldu. Benim açimdan stresli bir durumdu. Ama o durumu görünce yapmam gerektigini düsündüm. Hanimefendinin orada boguldugunu gördüm. Yanina yardim etmek için gelen insanlarinda dogru müdahale etmedigini fark ettim. Su vermeye çalisan veya farkli bir sekilde heimlich manevrasini yapmaya çalisanlari gördüm. Sonra gidip müdahaleyi yaptim. Yedigi sanirim misirda onu çikardi ve sonrasinda sagligina kavustu” dedi.



“Kendisi iyi olsun yeter”

Insani bir yardimda bulundugunu kaydeden Toprak, “Büyüksehir belediyemizin bize öncülük edip bu egitimi almamizda yardimci oldugu için tesekkür ediyorum. Itfaiye Daire Baskanligi birimimizce bu egitimi aldik. Egitmen hocalarimiza da ayrica tesekkür ediyorum. Onlardan bu egitimi almamis olsaydik bunu yapamazdik. 2,5 ay önce bu egitimi aldik. Spontane gelisen bir durumda böyle bir müdahalede bulunduk. Hanimefendi orada sok oldu. Korktu. Sadece orada olusan bir iletisimimiz oldu. Sonra kendisiyle görüsmedim. Önemli de degil zaten. Bu tamamen insani bir yardimdi. Kendisi iyi olsun yeter” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile