2.5 Kilo İzmarite 725 Tl'lik Para Ödülü

Merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) tarafından 'Sigara İçme, İçiyorsan İzmaritini Yere Atma' sloganıyla hayata geçirilen '500 İzmarit Getir 5 Lira Götür Kampanyası' kapsamında 4 günde yaklaşık 2

Merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) tarafından 'Sigara İçme, İçiyorsan İzmaritini Yere Atma' sloganıyla hayata geçirilen '500 İzmarit Getir 5 Lira Götür Kampanyası' kapsamında 4 günde yaklaşık 2.5 kilo izmarit toplanarak, 145 kişiye 725 TL ödül dağıtıldı.
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, çevrenin kirletilerek ekolojik dengenin bozulmasına karşı tepkilerini dile getirip, insanların daha duyarlı davranmaları konusunda toplumda bir bilinç oluşturma amacıyla söz konusu kampanyayı hayata geçirdiklerini belirtti. Göktaş, başta Mersin olmak üzere Adana, Hatay ve Osmaniye'de hayata geçirilen kampanyanın amacına ulaştığını vurguladı. Kampanyaya gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Göktaş, kampanyanın ilk 4 gününde Mersin'de bin 260
kilogram, Adana'da 680, Osmaniye'de 310 ve Hatay'da 180 kilogram olmak üzere toplam 2 bin 430 kilogram izmarit toplandığını açıkladı. Tüm bu izmaritleri getiren 145 kişiye toplam 725 TL'lik para ödülü verildiğini kaydeden Mustafa Göktaş, toplanan izmaritlerin imha edilebilmek üzere tutanak karşılığında ilgili belediyelere teslim edileceğini söyledi. Göktaş, "Kampanyada başarı gözlemlenecek ve daha sonra çalışmamızı gönüllülerimizin de yardımıyla Türkiye geneline yayabilmek için çalışacağız" dedi.
Bir sigara izmaritinin doğada 2 yıllık bir zaman diliminin ardından yok olduğunu hatırlatan Göktaş, gençlere ve sigara içenlere, "İçtiğiniz sigaranın izmaritini yere atmayın biriktirin, 500 adet olunca da bize getirin ve 5 TL'lik para ödülüne sahip olun" çağrısında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile