2 Bin Çocuga Kirtasiye Seti Ve Okul Çantasi Destegi

2 Bin Çocuga Kirtasiye Seti Ve Okul Çantasi Destegi

Samsun Canik Belediyesi tarafindan, 1. sinifa baslayan 2 bin ögrenciye kirtasiye seti ve okul çantasi hediye edildi. Dagitim töreninde konusan Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Egitim dostu bir belediyeyiz. Bu anlamda çocuklarimizin egitiminin aksamamasi ve egitimden geri kalmamasi için çalismalar yapiyoruz” dedi.

Uyum programi çerçevesinde bir hafta önce okula baslayan minikler için kollari sivayan Canik Belediyesi, Canik Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birligiyle ilçedeki tüm 1. sinif ögrencilerine, içerisinde kirtasiye seti bulunan çanta hediye etti. Cahit Zarifoglu Ilkokulu’nda çanta dagitim töreni düzenlendi.

Törende Baskan Sandikçi, miniklere çantalari dagitti.



“Egitim dostu bir belediyeyiz”

Baskan Ibrahim Sandikçi törende yaptigi konusmada, “Belediye olarak egitime sürekli destek veriyoruz. Egitim dostu bir belediyeyiz. Bu anlamda çocuklarimizin egitiminin aksamamasi, egitimden geri kalmamasi ve onlari daha ileriye tasimak için çalismalar yapiyoruz” dedi.

Canik ilçesinde 1. sinifa baslayan tüm ögrencileri -ayirt etmeksizin- kirtasiye setleri ile bulusturduklarini belirten Sandikçi, “Bu yil Canik’te 1. sinifa baslayan yaklasik 2 bin ögrencimiz var. Tamamina bu kirtasiye setlerini verdik. Öncesinde Il Milli Egitim Müdürlügümüzle temas kurarak birinci sinifta çocuklarimizin ihtiyaç duydugu tüm materyallerin listesini aldik ve o listenin tamamini alarak çantalarina yerlestirdik” diye konustu.

Üniversite ögrencilerine de destek verdiklerini açiklayan Sandikçi, “Canik’te ikamet eden ve Türkiye’nin neresinde hangi üniversiteyi kazanmis olursa olsun tüm ögrencilerimize burs veriyoruz. Yine ayni sekilde bölgemizde ikamet eden üniversite ögrencilerinin elektrik, su ve dogalgaz faturalarini bizler ödüyoruz. Belediye olarak asli görevlerimizin yaninda egitimi hiçbir zaman ihmal etmiyoruz” seklinde konustu.

Canik Ilçe Milli Egitim Müdürü Zahit Köseoglu ise “Canik egitim ailesi olarak bizler el ele ve gönül gönüle vererek, bizlere emanet edilen her bir yavrumuzu gelecege tasimak, iyi bir insan olarak yetistirmek için gayret ediyoruz” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile