2 Çocugun Öldügü ATV Kazasinin Davasinda Karar Çikti

2 Çocugun Öldügü ATV Kazasinin Davasinda Karar Çikti

Gaziantep’te, Hüseyin Akin ile Kerim Gündogan’in ölümüyle sonuçlanan ve otomobil sürücüsü tutuklu sanik Prof. Dr. Volkan Kilinçoglu’nun yargilandigi ATV kazasina iliskin davada karar durusmasi görüldü. Karar durusmasinda sanik otomobil sürücüsü 3 yil 7 ay 10 cezaya çarptirilarak tahliye edildi.

Gaziantep’te Hüseyin Akin (14) ile Kerim Gündogan’in (14) ölümüyle sonuçlanan ATV kazasina iliskin otomobil sürücüsü tutuklu sanik Prof. Dr. Volkan Kilinçoglu’nun yargilandigi davada karar durusmasi görüldü.

Tutuklu sanik Volkan Kilinçoglu, Gaziantep 10. Agir Ceza Mahkemesinde "Taksirle birden çok kisinin ölümüne sebep olmak" suçundan 18 yila kadar hapis cezasi talebiyle yargilandigi durusmaya da SEGBIS’le baglandi. Durusmada, sanik Av. H. Mehmet Balci ve Av. Mehmet Sait Bozhüyük ile Hüseyin Akin’in aile avukatlari Av. Mutlu Can Dagli, Av. Dogan Canbolat, Av. Mustafa Edip Izol ve Av. Gizem Kaleoglu, Av. Suat Genç yani sira taniklar da hazir bulundu.

"Kazaya sebep olan kisinin ben olmadigim 5 raporla ortaya çikti"

Durusmada savunmasini yapan tutuklu sanik Volkan Kilinçoglu, "Kazaya sebep olan kisinin ben olmadigim 5 raporla ortaya çikti. Hala tutuklu yargilaniyorum. Keske bu kaza olmasaydi. Keske ben oradan geçmeseydim. Bir önceki durusmada bu ates 3 eve düstü demistim. Bunu burada tutuklu oldugum için söylemedim.2 çocugunun ölmesine üzüldügüm için söyledim. 7 aydir tutukluyum. Itiraz etmedim fakat raporlarda kusursuz oldugum belli oldugu için 9 Mart günü itiraz dilekçesi yazdim. Nitekim bu kazanin kusurlu tarafi ben olsaydim söylerdim. Ben bir profesörüm yalan söylemem. Alkol almadim alsaydim söylerdim. Sabah ameliyata girdim ve dezenfektan kullandim. Kana kaç saat sonra girer. Buradakilere tip ögretecek degilim. Telefonla konusmadim. Konussaydim zaten söylerdim. Kaza olduktan sonra gelen ambulanslar 2 çocukla ilgilendi. Daha sonra gelen ambulansi 10 dakika bekledik. Ambulans geldikten sonra hastaneye gitmemiz ise 10 dakika sürdü. Çocuklar üniversiteye götürüldügü için beni baska bir hastaneye götürdüler. Doktorlari çocuklara yardim etmek amaciyla aradim. Ben bir hekimim ve insani yasatmaya yemin etmis bir doktorum. Benim tutuklu kalmama alkis çalan insanlar sizin buraya topladiginiz insanlar. Görgü taniklari önce çocuklarin yaris yaptigi konusunda ifade verdi. Daha sonra mahkemede ifadeler degisti. Hüseyin, ters yönden geliyordu. Ben bu videoyu ilk defa izledim ve görüyorum ki bana roket gibi çarpmis. Ters yönden gelen bir sürücüyü nasil öngörebilirim. Keske onlarin hizi daha yavas olsaydi. Hüseyin Akin’in çok fazla asli kusuru vardir. Kazanin olusunda etkim yok" ifadelerini kullandi.

Aileler en agir cezayi istedi

Sanigin savunmasina karsi savunma yapan maktul ailelerinin avukati ve aileler ise sanigin asli kusurlu oldugunu iddia ederek en agir cezayi almasi gerektigini ifade etti.



Sanik, 3 yil 7 ay 10 gün cezaya çarptirilarak tahliye edildi

Savunmalarin ardindan kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik otomobil sürücüsü Volkan Kilinçoglu’na 3 yil 7 ay 10 gün ceza vererek tahliye edilmesine karar verdi. Karar sonrasi maktullerin aileleri mahkeme salonunda göz yasi dökerken, bazi yakinlari ise sinir krizi geçirdi.

Olayin geçmisi

Kaza, 12 Ekim 2023’te Sehitkamil ilçesi 15 Temmuz Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, üzerinde Kerim Gündogan (14) ile Hüseyin Akin’in (14) bulundugu 27 MST 04 plakali ATV’ye, Volkan Kilinçoglu idaresindeki 27 ARB 190 plakali lüks araç çarpiktan sonra ATV savrularak devrildi. Feci kazada ATV’nin üzerinde bulunan 2 çocuk agir yaralandi. Gaziantep Üniversitesi Sahinbey Uygulama ve Arastirma Hastanesine kaldirilan 2 çocuk, tüm çabalara ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Olay sonrasi lüks otomobil sürücüsü Prof. Dr. Volkan Kilinçoglu tutuklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile