2. EKOFEST 2023 Yogun Katilimla Gerçeklesti

2. EKOFEST 2023 Yogun Katilimla Gerçeklesti

Mamak Belediyesinin kirsal turizmi canlandirmak amaciyla geçen yil baslattigi EKOFEST’in ikincisi bu yil yapildi. Festivalin adresi Ekolojik Köy, temasi ise "Tarimda Iklim Degisikligi ve Güvenilir Gida Arayisi" oldu.

Iki gün süren EKOFEST 2023’ün açilisini Mamak Belediye Baskani Murat Köse ile birlikte Mamak Kaymakami Ali Sirmali, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Ankara Il Tarim ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ve Mamak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, akademisyenler yapti. Dogaseverlerin büyük ilgi gösterdigi EKOFEST 2023’te “Tohum Takas Senligi, Tarimda Yenilikçi Sistemler, Tarimda Biyolojik Mücadele, Yenilikçi Gübreler” dikkat çeken basliklar arasindaydi. Mamak’in öne çikan yöresel lezzetleri Kutludügün eksi maya ekmegi ile ravak yogurdu festival katilimcilarindan tam not aldi. MAKOP tarafindan üretilen lavanta ürünleri de yine ilgi odagi oldu. Ekolojik Köy’de üretilen ata tohumlari ise katilimcilarin en merak ettigi stantlar arasindaydi.

Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Ekolojik Köy’ümüzde bu yil 2. festivalimizi yapiyoruz. Mamak Belediyesi olarak çevre sorunlarini çözmek, gelecek nesillere yasanabilir ve kendine yetebilir sehirler ve temiz bir çevre birakabilmenin gayretiyle çalisiyoruz. Ekolojik Köy’ümüzde tarim belediyeciligi anlaminda çocuklarimiza özel atölyeler de düzenliyoruz. Çocuklarimiz geliyor, topraga dokunuyor; çiçek fidesi dikip hasada katiliyor. Çevrenin ve doganin korunmasi için yapilabilecek ne varsa elimizden geldigince yapmaya çalisiyoruz. Festivalimizin düzenlenmesinde emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.

Ekolojik yasamin sürekliliginin gelecegin insa edilmesi açisindan büyük önem tasidigini vurgulayan Köse, "Her ülkede oldugu gibi ülkemizde de tarim, su kaynaklari, doganin korunmasi, ormanlar, iklim ve enerji kaynaklari ile geri dönüsüm hükümetimiz ve yerel yönetimlerimizin çok daha ciddiye aldigi konular haline geldi. Bu anlamda ekolojik dengenin korunmasi kadar sürdürülebilirligi de çok önemli" diye konustu.

AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir de iklim degisikligi ve çevre sorunlarinin insanligin ortak meselesi oldugunu belirterek, Türkiye’nin bu yolda hassasiyetle hareket ettiginin, gelecek nesillere temiz bir dünya birakabilmek için kararlilikla çalisildiginin altini çizdi. Aydemir, Türkiye’nin son 21 yilda dogal kaynaklarin bilinçli ve verimli kullanilabilmesi amaciyla geri dönüsüm alaninda önemli adimlar attigini, çevre dostu projelere öncülük ettigini vurguladi.

EKOFEST 2023 yarismalara da ev sahipligi yapti. Iklim ve çevre temali resimler çizen ve yarisan ögrencilerden dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Bir diger yarismada Mamakli çiftçiler arasinda “En Güzel Kuzu” yarismasi oldu. Birbirinden sevimli kuzular arasinda tercih yapmak zor olsa da dereceye giren kuzular jüri tarafindan belirlendi. Yarismada Latife Ekiz’e ait kuzu birinci olurken, Emin Yüzüak’in kuzusu ikinci, Ali Yavuz Üçgül’ün kuzusu ise üçüncü oldu. Festivale katilanlar kuzulara büyük ilgi gösterdi. Hayvanlara hassasiyetini her seferinde dile getiren Mamak Belediye Baskani Murat Köse de kuzulari sevmeyi ihmal etmedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile