2. Ergenekon davasında 125. duruşma

2. Ergenekon davasında 125. duruşma

Emekli komutanlar, gazeteciler ve eski rektörlerin, silahlı terör örgütü kurmak ve darbe planlamaktan yargılandığı İkinci Ergenekon Davası devam etti.

Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile bazı eski rektörlerin de aralarında olduğu, sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandığı 2. Ergenekon davasında 125'inci duruşma yapıldı.

Tutuklu Üsteğmen Kırmızı Sorgulandı

Duruşmada, tutuklu sanık Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı'nın sorgusu yapıldı.

Üsteğmen Kırmızı'nın, Emniyet Özel Harekat Dairesi Eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in kurduğu ileri sürülen S-1 Suikast timinde yer aldığı iddia edilmişti.

S-1 Suikast timinin, Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticileri Ali Balkız ve Kazım Genç ile Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu ileri sürülmüştü.

Üsteğmen Kırmızı'nın İbrahim Şahin'in talimatıyla hareket ettiği yönündeki bazı telefon görüşmeleri iddianamede yer aldı.

Konuşmalar şöyle;

İbrahim Şahin: "Şimdi bak telefonda konuşamıyorum. Ama şu söylediklerimi yapacaksın senden istediğim şey şu. Üç tane devre arkadaşın yüzde yüz sağlam ve sana sırtını dönebileceğin adam olacak. Senin rütbende senin devre arkadaşların tercihimiz. İstiyorum yarın öğlene kadar bu isimleri bana bildir"

Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı: "tamam tamam komutanım hemen yarın ararım."

Duruşmada Üsteğmen Kırmızı'ya, Şahin'e neden güvendiği ve bunu üstlerine niçin bildirmediği soruldu.

Taylan Özgür Kırmızı, S-1 birimini, Genelkurmay bünyesinde kurulacak bir yapı olarak düşündüğünü söyledi.

"Türkiye'nin İç Temizliğinde Görev Alacaktık"

Tutuklu Üsteğmen, çok özel görevi olacak bu birimin "Türkiye'nin iç temizliği" konusunda görev alacağını ileri sürdü. Üsteğmen Kırmızı, iç temizlik konusuna ise açıklık getirmedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile