2 Kez Müebbet Alan Polis Memuruna 5 Yil Daha Ceza

2 Kez Müebbet Alan Polis Memuruna 5 Yil Daha Ceza

Bursa’da eski esi Yasemin A. ve yanindaki Yahya A.’yi vuran polis Bilal A.’ya, olay günü yerden seken kursunla bir kisinin yaralanmasindan dolayi ’muhtemel kasitla yaralama’ suçundan 4 yil, ’kamu malina zarar vermek’ suçundan da 1 yil ceza verilerek toplam 5 yil daha ceza verildi. 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasinin ise sabit kalmasina karar verildi.

Bursa’da görevli polis memuru Bilal A. 2022 yilinin 12 Subat’inda Nilüfer ilçesi Akademi Caddesi’nde eski esi Yasemin A. (45) ile Yahya A.’nin (48) içinde bulundugu otomobilin önünü kesti. Bilal A., otomobilden indirdigi eski esi ile Yahya A.’yi darbedip, ardindan da tabancayla ates etti. Talihsiz kadin sirtindan vurulurken, Yahya A. ise bacagindan, karnindan ve basindan yaralandi. Bilal A.’nin açtigi ates sonucu yoldan geçen Seyma Ü.’ye de kursun isabet etti. Hastaneye yarali olarak kaldirilan Yasemin A. ve Yahya A. kurtarilamadi.

Olay sonrasi yakalanip gözaltina alinan Bilal A. tutuklandi. Bilal A.’nin savciliktaki ifadesinde, "Yasemin ile daha önceden bosanmistik. Tekrar evlendik, kizimiz dünyaya geldi. Son zamanlarda ailesinin tavirlari nedeniyle aramiz açildi. Ben ayri bir eve yerlestim. Buna ragmen kizim ile annesinin ihtiyaçlarini karsiliyordum. Daha sonra Yasemin’in istegi üzerine tekrar bosandik. Kizimin bazi sorunlari vardi. Kendisine hediye alip moralini düzeltmek için alisveris merkezine gidiyordum. Yolda Yasemin A.’nin kullandigi otomobili gördüm. Durdurup kendisiyle kizimizla ilgili konusacaktim. Yaninda oturan kisinin agresif tavirlari ve küfürleri sebebiyle bu olay meydana geldi. Son derece üzgün ve pismanim" diye konustu.

Hazirlanan iddianamede ise Bilal A.’nin daha önce 2 kez evlenip bosandigi Yasemin A.’nin, Yahya A. ile arkadaslik kurmasini kiskandigi, onlari uzun süreli takibe aldigi, olay günü de polis olmasi sebebiyle meslektasina ’suçlu takibi’ yaptigini beyan ettigini, eski esinin bulundugu araci takip ettirdigi, yaya olarak aracin tespit edildigi yere giderek, yogun trafikten dolayi duran 26 DC 016 plakali araci otoparka dogru yönlendirdigi, Yasemin A. ile Yahya A.’nin araçtan indikten sonra onlarla tartistigina yer verildi.

Bilal A.’nin Yahya A.’ya silahini dogrulttugu, Yasemin A.’nin engel olmaya çalistigi, Bilal A.’nin silahi beline koydugu, aralarindaki itisme sonrasinda silahini çikararak Yahya A.’ya ates ettigi sonra bosandigi esine dogru yönelerek onu da vurdugu kaydedildi. Bilal A.’nin müdahale için gelen polis aracini görünce yeniden Yahya A. ve Yasemin A.’nin yanlarina gidip tekrar ates ettiginin kamera görüntüleriyle sabit oldugu belirtildi.

19 sayfalik iddianamede tanik beyanlari, güvenlik kamera görüntüleri, emniyet müdürlügüne ait log kayitlari göz önünde bulundurularak ’sanigin maktulleri öldürmeyi planladiginin degerlendirildigi’ belirtildi. Bilal A.’nin ’tasarlayarak eski esi öldürme’ ve ’tasarlayarak öldürme’ suçlarindan 2 kez agirlastirilmis müebbet, ’muhtemel kasitla nitelikli yaralama’ suçundan ise 7 yila kadar hapsi talep edildi.

Bilal A., Bursa 7’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmalarda 32 yillik polis memuru olarak görev yaptigini ifade ederek, eski esi ile yanindaki arkadasini öldürmemek için profesyonelligini son ana kadar korudugunu dile getirdi. Maktul Yahya A.’nin üzerinde silah oldugunu düsündügünü söyleyen Bilal A., "Eski esim ile yanindaki arkadasini öldürmemek için profesyonelligimi son ana kadar korudum. Olayin kontrolden çikmamasi için çok ugras verdim. Keske onlar ölmeseydi de ben ölseydim" ifadelerine yer verdi.

"Yasanan bu olay tamamen tesadüftür"

Davanin karar durusmasinda savcinin mütalaasini kabul etmedigini belirten Bilal A., son savunmasinda, "Bu yasanan talihsiz olayi planlayarak yapmadim. Kizim Defne’nin dogum gününü kutlamak için o civarlarda oturacak bir yer ararken, arabada Yasemin ve Yahya’yi gördüm. Kader arabayi karsima çikardi. Yasanan bu olay tamamen tesadüftür. Bu öngörülemez bir sonuçtur. Keske böyle olmasaydi" dedi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, Bilal A.’yi, Yasemin A. ve Yahya A.’yi, ’kasten öldürme’ suçundan 2 kez agirlastirilmis müebbet cezasina çarptirdi. Yerden seken kursunla yaralanan Seyma Ü.’ye yönelik eylemi nedeniyle ceza almayan Bilal A.’nin, cezasini çok bulan avukatlarinin karara itirazi üzerine, dava Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nde yeniden görüldü.

Tutuklu sanigin, yerden seken kursunun Seyma Ü.’ye isabet etmesi nedeniyle ’muhtemel kasitla yaralama’ suçundan 4 yil, ’kamu malina zarar vermek’ suçundan 1 yil olmak üzere toplam 5 yil daha hapsine hükmedildi. 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasinin ise sabit kalmasina karar verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile