2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali

2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali

Red Line’nin ana sponsorluğunda düzenlenen 2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali’nde pilotların gösterisi izleyenleri hayran bıraktı.

Adana’da faaliyet gösteren 5 havacılık kulübünün başkanları ile birlikte kurulan Hava Oyunları Festivali kapsamında Kelaynak Havacılık Kulübü’nün meydanında çeşitli gösteriler düzenlendi.

Kristal Kola’nın enerji içeceği olan Red Line’nin ana sponsorluğunda gerçekleştiren gösterilerde, pilotların birbirinden zor hareketleri izleyicileri adeta mest etti.

Kristal Kola Pazarlama ve Satış Müdürü Bayram Altuntoprak, festival kapsamında paraşütlü atlama, planörler ve akrobasi gösterileri sunulacağını belirterek, “Bizde burada Red Line ana sponsorluğunda deneyimli ve usta pilot Murat Öztürk ile beraber akrobasi gösterisi yapacağız. Bütün ekibimizle buradayız. Adana’yı tam 19 Mayıs bayramına denk gelmesi nedeniyle bir şenlik alanına çevirmeyi düşünüyoruz. 3 gün boyunca burada bu festival devam edecek. 19 Mayıs Pazar günü de İstasyon Meydanı’nda akrobasi gösterisi olacak. Bütün Adanalıları ve halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Akrobasi uçağı pilotu Murat Öztürk ise, vatandaşlara gösterisi ile heyecanlı dakikalar yaşatmak için Adana’ya geldiğini aktararak, “İnşallah yarın kalabalık bir grup bizi izleyecek. Onlara burada havacılık ile ilgili farklı heyecanlar yaşatmaya çalışacağız. İlgilerini çekmeye çalışacağız. Türkiye’de havacılık ile ilgili aktiviteler oldukça az. Özellikle insanlar merak ediyor ama bir türlü dokunamıyor. Yakına gelip göremiyor. Bu tür faaliyetlerde insanları biraz daha havacılık kültürünü arttıracağız. Düzenlenen etkinliğe ailelerin özellikle çocuklarını getirmelerini isterim. Çünkü insanlar çocukken ilgi odağında kalan meslekleri yapmak ister. Bu çocuklar buralara geldiğinde belki havacılığa ilgi gösterirler ve geleceğin pilotları olabilirler. Türkiye’de şuanda 350’ye yakın yabancı pilot uçuyor. Biz oralarda Türk pilotlarını görmek istiyoruz” diye konuştu.

Festival kapsamında kent merkezinde hafta sonu çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile