2. Uluslararasi Kurtulus Yolu Bisiklet Turu Start Aldi

2. Uluslararasi Kurtulus Yolu Bisiklet Turu Start Aldi

Geçen yil ulusal çapta yapilan "Kurtulus Yolu Bisiklet Turu", bu yil 18 farkli ülkeden 115 profesyonel sporcunun katilimiyla uluslararasi boyutta yapildi. 5 ili kapsayan turun ilk starti Samsun’dan verildi.

Samsun Valiligi, Samsun Büyüksehir Belediyesi, TBF ve SAMKON is birligi ile düzenlenen ve 30 Agustos-2 Eylül 2024 tarihleri arasinda gerçeklesecek 2. Uluslararasi Kurtulus Yolu Bisiklet Turu’nun (Tour of Route Salvation) starti Samsun’da protokolün katilimi ile Tütün Iskelesi’nden verildi.

Start öncesi açiklamalarda bulunan bisikletçiler, böyle anlamli bir günde uluslararasi organizasyona Samsun’un ev sahipligi yapmasindan gurur duyduklarini söylediler.

Samsun Valisi Orhan Tavli, Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, Samsun Garnizon Komutani Gazi Tümgeneral Davut Ala ve Kaya Tasçi’nin start verdigi yaris öncesinde Vali Orhan Tavli, Ankara’ya kurucu meclise gidecek bisikletçilere Türk Bayragini takdim etti.

18 farkli ülkeden (Türkiye, Belçika, Almanya, Japonya, Iran, Eritre, Kazakistan, Isviçre, Filipinler, Fransa, Hollanda, Ukrayna, Avustralya, Brezilya, Büyük Britanya, Portekiz, Ispanya ve Venezuela) 8 takimla 115 profesyonel sporcunun pedal çevirdigi ilk turda bisikletçiler Samsun-Yakakent etabinda 151,1 km yol gidecekler. Bisikletçiler ayrica 2. Etap olan Havza-Amasya etabinda 133,7 km, 3. Etap olan Amasya-Çorum etabi 163,6 km uzunlugunda ve son etap olan 4. Etap Çankiri-Ankara Etabi 166,4 km uzunlugunda parkurda yarisacaklar.

Ilk yarisin startinin verildigi günde ayrica çocuk kategorilerinin yarislarinin da starti verildi.

Bisiklet yarislari heyecan dolu anlara da sahne oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile