Belediye binası önünden bando eşliğinde başlayan yürüyüş, pazar yerinde sona erdi. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik burada yaptığı konuşmada, festivallerin yöre insanını ortak bir noktada buluşturmak, yöredeki ortak kültürel, tarımsal ve sosyal değerleri öne plana çıkarmak için yapıldığını söyledi.
Festivalin şenlik ve şölen havasında yapılacağını anlatan Karaçelik, "Festival normalde Haziran ayında yapılacaktı. Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle bu aya çektik. 19 Mayıs'ta gençlerimiz de eğlensin istedik. Onlara yönelik bir grup getirdik. Ben festivalin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Ortaca'nın hem turizm hem de tarım açısından çok önemli bir ilçe olduğunu dile getirdi.
Muğla'da tarım ve turizmin birlikte düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Gürün, "Kırsal Muğla ile kıyısal Muğla'yı birbiriyle entegre etmemiz lazım. Özellikle turizmde yapılan gıda tüketimini kırsalda üreterek kendi ilimizde üretilen malları turizm sektörüne sunmalıyız. Turizmden ve tarımdan elde edilen katma değeri en üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Bence bu tür festivallerin en önemli değeri ve katkısı bu" diye konuştu.
Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz da tarım ve turizmin ülke için çok önemli bir kalemler olduğunu ifade etti. Festivalin tarım ve turizmin önemine işaret ettiğini belirten Yılmaz, "Festival aynı zamanda gurbetteki insanlarımızı, hemşehrilerimizi bir araya getiren, birleşme ve kaynaşmanın en önemli unsurlardan bir tanesi. Festivalin ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim." dedi.
Törenin ardından festivale katılanlar yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.
Festival kapsamında 23 Mayıs'ta, 113 takım ve 339 aracın katılacağı Allgeau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi ve klasik otomobil geçişi yapılacak.
Festival, 24 Mayıs'ta sona erecek.
20. Tarım, Çevre Ve Turizm Festivali
Ortaca ilçesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.