20. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de bu yıl 20'incisi düzenlenen "Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği" kapsamında yöresel yemekler yarışması düzenlenecek.

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediye Başkanlığınca düzenlenen 20. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği kapsamında, kentte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenecek yöresel yemekler yarışması 17 Ağustos Cumartesi günü, saat 15.00'da Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek. "Yemekler", "çorbalar" ve "tatlılar" kategorisinde düzenlenecek yarışmada, dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın armağan edilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, yaptığı açıklamada, Gümüşhane mutfağının lezzetlerini tanıtmak amacıyla yapılacak yarışmaya Gümüşhaneli hanımları davet ettiğini belirterek, "Mutfak kültürümüz, yöresel yemekler, yöresel lezzetler kültürümüzün önemli bir parçası. Dünyada eşi bulunmayan Türk mutfak kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlediğimiz bu programa tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile