20 Yasindaki Genç Instagram Açildi Diye Lokma Döktürüp Dagitti

20 Yasindaki Genç Instagram Açildi Diye Lokma Döktürüp Dagitti

Karaman’da Instagram üzerinden e-ticaret yapan 20 yasindaki genç, Instagram’in tekrar açilmasi üzerine lokma tatlisi döktürerek vatandasa dagitti.

Instagram’a erisimin 8 gün aradan sonra açilmasi üzerine sözünü tutan genç girisimci, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda 500 kisilik lokma döktürüp dagitti.

Türkiye’de 2 Agustos’ta erisime kapatilan Instagram, 8 gün boyunca kapali kaldi ve bu durum, e-ticaretle ugrasan pek çok kisiyi olumsuz etkiledi. Karaman’da e-ticaret faaliyetleri ile ugrasan Mustafa Emirhan Pirgon da planlamis oldugu reklamlar duraklatildigi için bu durumdan olumsuz etkilendi. “Instagram yeniden açilirsa lokma dagitacagim” diyen 20 yasindaki genç, Instagram’in yeniden erisime açilmasinin ardindan aksam saatlerinde Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda 500 kisilik lokma tatlisi döktürerek vatandaslara dagitti.

Led ekranda yazan “Instagram’in hayrina” yazisini gören vatandaslar ise lokmanin Instagram’in hayrina dagitildigini ögrendiklerinde saskinliklarini gizleyemedi.

“Instagram açilirsa lokma dagitacagim demistim”

Instagram’in açilmasi üzerine lokma tatlisi dagitan Mustafa Emirhan Pirgon, “Instagram açildigi için, Instagram’in hayrina lokma dagitiyorum. Ben aktif olarak Instagram üzerinden e-ticaretle ugrasiyorum ve düzenli olarak Instagram’a reklam veriyoruz. Gelen erisim engeliyle birlikte reklamlarimiz durduruldu. Erisim engelinin kaldirilmasi sonrasi lokma dagitmak istedim. Instagram üzerinden birçok küçük ve büyük isletme, influencerlar dahil olmak üzere ekmek yiyor. Aslinda buradaki pazar büyük bir pazar. Instagram’in 8 gün boyunca kapali kalmasi ekonomik anlamda da epey etki olusturdu. Bu kapanistan biz de olumsuz etkilendik ve Instagram açilirsa lokma dagitacagim demistim. Su an 500 kisilik lokma dagitiyoruz” dedi.



Önce sasirdilar, sonra lokmadan yediler

Dagitilan lokmadan tadan Gökhan Akin, "Instagram açiliyor, bir genç kardesimiz de lokma dagitiyor. Ne diyelim" derken, Tevfik Odabasi, “Gençlerin böyle geleneksel adetlerimizle günümüz avantajlarini bir araya getirmesi hosumuza gidiyor. Girisimci ruhun önde oldugu güzel bir organizasyon oldugunu düsünüyorum” diye konustu.

“Herkes bir tatli yesin” diyen 70 yasindaki Hatime Pirgon da, “Instagram’da dolasiyordum. O yüzden açildigina mutlu oldum. Hele gençler için daha çok mutlu oldum. Herkes bir tatli yesin” dedi.

Instagram’in açilisini lokma ile kutlamanin çok iyi oldugunu söyleyen Baris Tasçi ise, “Gerçekten çok sasirdim görünce. Instagram’in eksikligini çok hissetmistik ve açilisini da böyle kutlamak çok iyi oldu” diye konustu.



“Ilk defa basima böyle bir sey geldi”

Instagram’in açilisi için lokma yaparak hayatinda bir ilki yasadigini belirten lokmaci Murat Gülcemal, “Ilk defa basima böyle bir sey geldi. Normalde ben cenazede, senlikte, dügünde lokma yaparim. Ilk basta Instagram için lokma teklifi gelince tuhaf geldi ve ciddi mi söylüyor diye düsündüm. Baktim, is ciddiye bindi; gerçekten Instagram içinmis, sasirdim. Yaptiran arkadasa hayirli olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile