200 Aileye Yardım

Müslüm Etgü - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle Akçakale'ye gelen Suriyelileri misafir eden 200 aileye Kızılay tarafından kuru gıda yardımı yapıldı.

Kızılay Akçakale Şube Başkanı Ahmet Meşhurgil, AA muhabirine, Tel Abyad'ta aralıklarla yaşanan çatışmalar nedeniyle Suriyeli vatandaşların bir bölümünün Akçakale'deki çadır kentte bir bölümünün de ilçedeki akrabalarının yanında kaldığını söyledi.

Bunun sonucunda yıllar önce sınırın ikiye bölünmesiyle ayrılan kimi akrabaların Suriye'deki olaylar nedeniyle yeniden bir araya geldiğini anlatan Meşhurgil, evlerinde Suriyeli misafir eden ailelerin gıda sıkıntısı yaşamaması için Kızılay Genel Merkezi'ne müracaatta bulunduklarını söyledi.

Talebin olumlu karşılandığını ve yardım malzemelerinin hazırlanarak Akçakale'ye gönderildiğini aktaran Meşhurgil, şunları kaydetti:

''Kızılay olarak sadece çadır kentlerdeki sığınmacılara yardımda bulunmuyoruz. Çadırın dışındakilere de yardımda bulunuyoruz. Şehir merkezinde misafir ettiğimiz aileleri de ziyaret ediyoruz. Onlara elimizden geldiği kadar ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Tel örgünün diğer tarafındaki insanlara da yardım ediyoruz. Şimdi Suriyeli sığınmacıların barındığı bir evi ziyaret ettik.

Onların gıda ihtiyacı, çocuk maması ve çocuk bezi gibi ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadar genel merkezin de desteğiyle karşılamaya çalışıyoruz. Burada kalanlara, hayır sahipleri ve yemek şirketlerinin de katkısıyla öğle ve akşam yemeklerini de veriyoruz.''

Ahmet Meşhurgil, bu çerçevede ilçe genelinde 200 aileye kuru gıda yardımı ulaştırıldığını kaydetti.

Bu arada yardımları alan Suriyeli Sara el Abdullah ile Muhammed el Eyeş de Kızılay yetkilileri ve Türk halkına teşekkür etti.

Yayıncı: İsmail Fidan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile