2010 Dünya Kupası'na Doğru...

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU... -A GRUBU'NDA SON DURUM ANKARA (A.A) - 03.06.2010 - GÜNEY AFRİKA'DA 11 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK 2010 DÜNYA KUPASI'NDA MÜCA

 

-2010 DÜNYA KUPASI ' NA DOĞRU . . .

-A GRUBU ' NDA SON DURUM

ANKARA ( A . A ) - 03 . 06 . 2010 - Güney Afrika ' da 11 Haziran ' da başlayacak 2010 Dünya Kupası ' nda mücadele etmeye hazırlanan 32 ülkenin milli takımı , turnuvaya az bir süre kala çalışmalarını hızlandırdı .

A Grubu ' nda yer alan takımlarla ilgili son bilgiler şöyle :

Güney Afrika

-------------

Bafana Bafana ' ların Brezilyalı teknik direktörü Carlos Alberto Parreira , karşılaşacakları hiçbir takımdan çekinmediklerini söyledi . Parreira , ' Tüm takımlarla karşılaşmaya hazırız . Kimseden korkumuz yok . Herkese saygı duyuyoruz , ama çekinmiyoruz ' diye konuştu .

Güney Afrika ' yı gururlandıracaklarını ifade eden Parreira , takıma destek verilmesi çağrısında bulundu ve yerel çalgıları olan ' vuvuzela ' nın 12 . oyuncuları olacağını belirtti .

Güney Afrika milli takımının eski oyuncularından Neil Tovey de yaptığı açıklamada , takımın turunva öncesindeki en ciddi sınavını Cumartesi günü yapılacak Danimarka maçında vereceğini söyledi .

1996 ' da Afrika Kupası ' nı kazanan Güney Afrika takımına kaptanlık yapan Tovey , Danimarka maçının , son uyarlamaları yapması açısından Parreira için son şans olduğunu belirtti .

Meksika

---------

Meksika ' nın forvet oyuncusu Giovani dos Santos , kardeşi Jonathan ' ın 23 kişilik kadroya dahil edilmemesi üzerine takımdan ayrılma tehdidinde bulundu .

Babası Zizinho , basına yaptığı açıklamada , ' Gio çok incindi . Evde , bizimle olmak istiyor . Şu anda kampta ve kendisini iyi hissetmiyor . Oynayıp oynamayacağını bilmiyorum ' diye konuştu .

Jonathan ' ın , Meksika milli takımında bir daha oynamama kararının arkasında olduklarını ifade eden Zizinho , küçük oğluna yönelik tutumun kendilerini bıktırdığını kaydetti .

Meksika milli takımının tecrübeli savunma oyuncusu Ricardo Osorio da turunvayla ilgili açıklamasında , küçükken hiçbir Dünya Kupası maçını seyredemediğini , çünkü televizyonlarının olmadığını söyledi . Televizyondaki ilk milli maçı 14 yaşında seyrettiğini ifade eden Osorio , ' Dünyanın en iyi oyuncularıyla oynamak için sabırsızlanıyorum . Açılış maçında oynamak çok özel . Öncelikli amacımız ilk turu geçmek . Sonrasına bakacağız ' diye konuştu .

Osorio , Dünya Kupası ' na son kez katıldığını , bu turunvadan sonra milli takımdan emekli olacağını kaydetti .

Uruguay

--------

Güney Afrika ' ya henüz hareket etmeyen Uruguay , çalışmalarını Montevideo ' da gözlerden ırak şekilde sürdürüyor .

Teknik direktör Oscar Tabarez , grupta Fransa ile yapacakları ilk maça odaklandıklarını , Fransa milli takımının Kosta Rika ve Tunus ile yaptığı hazırlık maçlarının analizini yaptığını söyledi .

Tabarez , bu iki maçın kendisine sadece bilgi sağlayacağını , kendi oyunlarını Fransa ' ya göre belirleneceklerinin düşünülmemesi gerektiğini , ilkelerine sadık kalacaklarını kaydetti .

Fransa

--------

Thierry Henry , yedek kalmayı kabul etmemesi halinde teknik direktör Raymond Domenech tarafından 23 kişilik kadrodan çıkartılacağına yönelik haberleri yalanladı .

Fransız basınında yer alan söz konusu iddiaları gördüğünde gözlerine inanamadığını , bunların kabul edilemez olduğunu dile getiren Henry , Domenech ' in sadece kendisine gelip maçlara ilk 11 ' de başlamayabileceğini söylediğini ve kendisinin de bunu kabul ettiğini ifade etti .

Diğer taraftan mide ağrısı çeken William Gallas ' ın , milli takımın dünkü idmanını yarıda bıraktığı açıklandı .

Takımın sözcüsü , sakatlığı nedeniyle Dünya Kupası ' nda oynaması şüpheli olan Gallas ' ın , dün takım koşusunu yarıda bıraktığını bildirdi .

Fransa ' nın golcü oyuncusu Djibril Cisse de , kendilerine yönelik eleştirileri susturma arzusuyla motive olduklarını belirtti .

Cisse , yapmaları gereken çok iş olduğunu bildiklerini , Dünya Kupası ' nda , kendilerine yönelik eleştirilere son vermek ve takım hakkındaki olumsuz fikirleri değiştirmek için mücadele edeceklerini kaydetti .

( ÇAĞ-KAN )

03 . 06 . 2010 16 : 58 : 43
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile