2010 Kur'an Yılı Konferansına Yoğun İlgi

Siirt İl Müftülüğü, 2010 Kuran Yılı kapsamında "Kur'an Hayatımızın Neresinde" konulu bir konferans düzenledi

Siirt İl Müftülüğü, 2010 Kuran Yılı kapsamında "Kur'an Hayatımızın Neresinde" konulu bir konferans düzenledi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Halil Çiçek, Kur'anı anlamadığımız ve Kur'ana hayatımızda yeterince yer vermediğimiz için sıkıntı çektiğimizi söyledi. Halk Eğitim Merkezi'nde verilen konferansa çok sayıda vatandaş katıldı. Aşırı sıcak nedeniyle konferans kısa kesildi. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Faruk Arvas, Kur'an yılı etkinlikleri kapsamında
bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirtti. İstanbul Beyazıt Camii Baş İmam Hatibi Suat Göztok'un Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Prof. Dr. Halil Çiçek bir konuşma yaptı. Çiçek, "Kur'anın emirlerini hayatımıza geçirebilseydik bugünkü sorunların çoğunu yaşamayacaktık. Kur'an o kadar enteresan bir kitap ki her karışı güzel, okunuşu güzel, yazılışı güzel, yani dostlar her kelimesi güzel. Başından tutun sonuna kadar. Allah o kadar büyüktür ki bizi o kadar güzel bir kitap ile müşerref etmiş" dedi. Bir
gün bir katolik ile tanıştığını anlatan Çiçek, şöyle konuştu: "Bana başından geçen bir olayı anlattı. Bir gün üniversitede kendisine bir Kur'an hediye edilmiş ve kendisi de çok aşırı bir Katolik çocuğu olmasına rağmen o Kur'an mealini okumuş. Güzel kitabımız onu çok etkilemiş ve müslüman olmaya karar vermiş. Dolayısı ile güzel kitabımız Kur'an öyle bir güzellik içinde indirilmiş ki insanları okumaya yönelten bir araç olmuştur."
Dünyada bir çok bilim adamının Kur'an-ı kerimi incelediğini belirten Prof.Dr. Çiçek, güzel sesli hafızlardan dinlemek ve kaliteli kağıtlara basmakla Kur'anın anlaşılamayacağını vurguladı.
Müftü Arvas, Vali Musa Çolak, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydın, ve bazı daire müdürlerinin katıldığı konferansın ardından Prof. Dr. Çiçek'e yöresel Siirt ürünleri takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile