2011 Ford Mondeo tanıtıldı

Ford'un D segmentindeki temsilcisi Mondeo, yeni yüzüyle Moskova Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı.

Ford’un D segmentindeki (orta sınıf olarak da tanımlanır) temsilcisi Mondeo 2011’e yeni yüzüyle giriyor. Moskova Otomobil Fuarı’nda tanıtılan makyajlı Ford Mondeo’nun ön kısmında yeni radyatör ızgarası ve yeni kaput kullanılırken en dikkat çekici fark kuşkusuz ki LED’li gündüz farları olmuş. Otomobilin iç mekanı da makyajdan payına düşeni almış ve orta konsoldaki kumanda birimleri değiştirilmiş.

Ford Mondeo’daki 2011 yenilikleri sadece kozmetik farklardan ibaret değil. Teknik anlamda da yenilikler bulunuyor ve bunların en önemlileri motor gamına eklenen yeni güç üniteleri. Makyajlı Mondeo’da, dördü benzinli, dördü dizel olmak üzere toplam sekiz motor seçeneği mevcut. Benzinli motor ailesi 1.6 lt Duratec 120 HP, 2.0 lt Duratec 145 HP, 2.0 lt EcoBoost 203 HP ve 2.0 lt EcoBoost 240 HP’lik seçeneklerden oluşurken, turbodizel gamı 2.2 lt 200 HP Duratorq TDCi ile 2.0 Duratorq TDCi’ın 115 HP, 140 HP ve 163 HP’lik versiyonlarından meydana geliyor. EcoBoost benzinli motorlarda direkt enjeksiyon+turbo besleme kullanılmış.

Henüz bir açıklama yapılmamış olsa da bu otomobilin 2010 İstanbul Auto Show Fuarı’nda sergileneceğini öngörmek yanlış olmaz.

Teknik özellikler (sedan karoserli, benzinli motorlu Mondeo’lar için)

2011 Ford Mondeo tanıtıldı

Teknik özellikler (sedan karoserli, dizel motorlu Mondeo’lar için)

2011 Ford Mondeo tanıtıldı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile