2011 TUS sonuçları belli oldu (TIKLA ÖĞREN)

2011 TUS sonuçları belli oldu (TIKLA ÖĞREN)

25 Eylül TUS sonuçları açıklandı.2011 TUS sonuçlarını sorgulama sayfası burada!

2011 TUS Sonbahar Dönemi Bilim Sınavı Sonuçları belli oldu. 2011 TUS sonuçlarını T.C kimlik no ve şifreniz ile hemen öğrenebilirsiniz. T.C. Kimlik Numaranızı ve ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi giriş şifrenizi yazıp "Gönder"i tıklayarak TUS sonucunu öğrenebilirsiniz.

Geçtiğimiz 25 Eylül'de yapılan ve yaklaşık 5 bin doktorun merakla beklediği Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi sonuçları bugün 16:30'da açıklandı.

Yaklaşık iki aydır açıklanması beklenen sınavlarla ilgili Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) , sonuçların bugün açıklanacağı ifade etti.

Tus, Tıpta Uzmanlık Sınavı olarak bilinen ve başta hekimler olmak üzere yönetmelikte belirtilen meslek dallarının (biyologlar hariç olmak üzere, veteriner, diş hekimliği, kimya vb meslek mensupları) girebildiği bir sınavdır. İhtisas alanlarında uzman doktor yetiştirme amaçlı yapılan bir sınavdır. Bu sınavı kazananlara asistan (araştırma görevlisi) denir ve tüzükte belirtilen eğitim süresini doldurduktan sonra hekim bu bölümden mezun olur ve Uzman Doktor ünvanını kazanır. (Ör: Kardiyolog, Cerrahi, Dahiliye vb).

Her Tus’a tahmini 10 – 13 bin arası insan katılır. Bunlardan yarıya yakını tercih yapma hakkı kazanır ve tercih yapma hakkı kazananların yarıya yakını bir uzmanlık alanına yerleştirilir.

TUS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile