2013-2014 Eğitim-öğretim Yılı Açılışı

Hatay'da 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Hatay Mehmet Celalettin Lekesiz, Haydar Mussaloğlu İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, daha güçlü ve daha refah bir Türkiye için eğitimin şart olduğunu söyledi.

Birey ve ülke olarak daha ileriye gitmek için eğitimin kaçınılmaz olduğunu belirten Lekesiz, şöyle devam etti:

"Bugünü tüm kurumlarımız bir takvimin başlangıcı olarak görüyoruz. Milletimizin sıklıkla tekrarladığı 'eğitim olmadan olmaz' sözünde olduğu gibi eğitimin daha kaliteli bir şekilde verilebilmesi için devlet olarak tüm imkanlarımızı seferber etmiş bulunuyoruz. Bugün olduğundan daha güçlü ve refah bir Türkiye olmak için eğitim şart. Ülke olarak da eğitime çok büyük önem veriyoruz ve eğitim alanında gerçekleşen değişim ve dönüşümü uygulama konusunda tüm kurumlarımız imkanlarını seferber etmiş durumda."

Lekesiz, başta oklu öncesi eğitim olmak üzere 2008-2009 yılında yüzde 67 olan eğitim-öğretim oranının bugün yüzde 100'e ulaşarak Türkiye'de birinci olma başarısı gösterildiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek de bu yıldan itibaren eğitimde uygulanacak değişiklikler hakkında öğrenci ve velilere bilgi verdi.

Okula başlama yaşının velilerin isteğine uygun olarak düzenlendiğini belirten Şimşek, öğrencilerin sıklıkla şikayet ettiği okul çantasının ağırlığını ders kitaplarında yapılan düzenlemelerle yarı yarıya indirildiğini ifade etti.

Şimşek, geçen yıl olduğu gibi okul sütü dağıtımının bu yılda sürdürüleceğini, okul kıyafetleri konusunda da veliler tarafından yapılacak oylama ve anketler sonucunda karar verileceğini kaydetti.

Törende ayrıca Antakya Kaymakamı Eflatun Can Torkop, Okul Müdürü Halil Yaylacı da konuşma yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile